Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμάκωση απαιτούν οι ναυτεργάτες

Εντολή για κλιμάκωση των αγώνων έδωσαν χτες οι ναυτεργάτες των τουριστικών πλοίων, με τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά. Από τις 6 το πρωί οι συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες κυρίως από την ΠΕΜΕΝ και τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ "όργωναν" τηνΑκτή Ξαβέρη,περιοδεύοντας στα τουριστικά πλοία.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η περιοδεία στο κρουαζιερόπλοιο "ΟΔΥΣΣΕΥΣ".Οι ναυτεργάτες υποδέχτηκαν τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία με συγκέντρωση στην τραπεζαρία του πληρώματος. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας,χαρακτήρισε την απεργία προειδοποιητική και υπογράμμισε: "Οι ναυτεργάτες δεν πρέπει να αφήσουν τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί" και τους κάλεσε να συντονίσουν τα βήματά τους με τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ενάντια στη "μαύρη εργασία".

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Γιάννης Μανουσογιαννάκης,σημείωσε ότι αυτή την απεργία την αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, η οποία απέρριψε την πρόταση των συνδικαλιστών των δύο ταξικών σωματείων για απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Τόνισε ότι η πλειοψηφία δε δίστασε να υπονομεύσει την απεργία που η ίδια κήρυξε και συμπλήρωσε: "Η τακτική του συμβιβασμού από την ΠΝΟ και του διαλόγου, έφερε τους ναυτεργάτες σ' αυτή την κατάσταση που είναι σήμερα. Η μέθοδος αυτή έχει αποτύχει. Μόνο η σύγκρουση με τα εφοπλιστικά συμφέροντα και την κυβέρνηση θα φέρει αποτελέσματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ