Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Εσπευσμένα σε συνέδριο-"παρωδία"!

Τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, για την απόφαση να προχωρήσουν σε έκτακτο συνέδριο σκοπιμότητας, καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΔΕΗ

Τη διεξαγωγή έκτακτου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου, λίγους μήνες πριν την κανονική διεξαγωγή του, αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,στην προχτεσινή συνεδρίασή της.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ - ΔΕΗ,τονίζει: "Με απόφαση - καταπέλτη σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προχωρούν σε έκτακτο εκλογικό συνέδριο - "παρωδία" - στη ΓΕΝΟΠ στις 22-23/3/1999. Με αυτή τους την απόφαση, θέλουν να έχουν "λυμένα" τα χέρια τους, για άλλα τρία χρόνια, για να συνεχίσουν να γίνονται η "γέφυρα" στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Αδιαφορούν για το ότι: Βρισκόμαστε σε περίοδο που εντείνεται η επίθεση, κυβέρνησης και βιομηχάνων, ενάντια στους εργαζόμενους με την αφαίρεση κατακτήσεων 10ετιών, στο όνομα της ΟΝΕ. Το ασφαλιστικό μας βρίσκεται σε άσχημη πορεία και μέσα από την επιτροπή Τήνιου το οδηγούν στο ξεπούλημα. Τους ενδιαφέρει να προλάβουν τις εκλογές των "κοινωνικοποιήσεων" (για το ΔΣ της ΔΕΗ), ώστε πιο εύκολα να παίξουν τα γνωστά παιχνίδια τους. Θέλουν να προλάβουν τους κραδασμούς από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τις συγκρούσεις μετά τις ευρωεκλογές και βέβαια πάνω απ' όλα την αγανάκτηση των εργαζομένων".

Στη συνέχεια, η παράταξη σημειώνει ότι "Οι βιομήχανοι πιέζουν και ο νέος υπουργός Ανάπτυξης είναι έτοιμος να φέρει στη Βουλή το νόμο για την απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Παράλληλα οι "ινστρούχτορες" ετοιμάζουν τα τρία σενάρια για την "αναδιάρθρωση" της ΔΕΗ με 20 ή 22 ή 23 χιλιάδες εργαζόμενους, από τις 34 χιλιάδες που είμαστε σήμερα. Η διοίκηση της ΔΕΗ με εντολή της κυβέρνησης έχει για συζήτηση στο ΔΣ τη δημιουργία δύο ακόμη θυγατρικών από ιδιώτες (Βαρβούτη και ΡΟΚΑ), ξεπουλώντας,έτσι τα Ορυχεία Φλώρινας".

"Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν - τονίζεται στην ανακοίνωση - το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ασχολείται με δήθεν ενημερώσεις, με επιτροπές... και με εκλογικές συνεδριακές διαδικασίες, όταν μάλιστα το 23ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ έγινε το Δεκέμβρη του 1998! Αποκορύφωμα, η χτεσινή τους τους απόφαση για το έκτακτο εκλογικό συνέδριο, με το οποίο προχωρούν και σε εκλογικό πραξικόπημα αφού: Αφαιρούν, στο όνομα της "αναβάθμισης" του ΔΣ, το δικαίωμα από το 50% των εργαζομένων να ανανεώσουν με την ψήφο τους - στα πρωτοβάθμια σωματεία - το σώμα των συνέδρων. Να σημειωθεί ότι, μέχρι το Νοέμβρη του 1999, οι περισσότεροι Σύλλογοι πάνε για εκλογές! Υπάρχουν πάνω από 2000 διπλοψηφίσαντες, κύρια μέσα από τα μονοπαραταξιακά σωματεία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Σωματείο που θα πάρει μέρος σ' αυτό το συνέδριο με τους 66 παλιούς συνέδρους, εάν γίνονταν εκλογές θα έφερνε - στην καλύτερη περίπτωση - μόνο 40, αφού πολλά από τα μέλη του είναι τώρα σε άλλο σωματείο".

Τέλος, η παράταξη επισημαίνει ότι "η ΕΣΚ πρότεινε να αλλάξει η ημερήσια διάταξη και να παρθούν αποφάσεις, με αγωνιστικό πρόγραμμα, για τη διεκδίκηση του ασφαλιστικού μας, για ΣΣΕ '99, αποφάσεις ενάντια στη δημιουργία θυγατρικών κλπ. Θετικό είναι ότι και άλλα μέλη του ΔΣ κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε συνδικαλιστή, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλιάς, να ενισχύσουμε το ταξικό ρεύμα για τη λύση των προβλημάτων μας, γιατί ούτε οι σημερινές πλειοψηφίες στη ΓΕΝΟΠ ούτε και αυτές που θα προκύψουν από το συνέδριο στις 22 και 23/3/99 θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ