Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
"Σωσίβιο" στη νοθεία από κυβέρνηση - εφοπλιστές

Με μια παράδοξη δικαστική απόφαση παρατείνεται το ανώμαλο καθεστώς στην ΠΝΟ και αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία ακυρώνεται το νόθο συνέδριο! Οργή και αγανάκτηση στους ναυτεργάτες

Σε πλήρη λειτουργία έχουν τεθεί οι μηχανισμοί εφοπλιστών και κυβέρνησης για να στηρίξουν με κάθε τρόπο την ανώμαλη κατάσταση στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.Χτες, μέσα σε 15 λεπτά (!) και με - επιεικώς - παράδοξες διαδικασίες, η πρόεδρος υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Πειραιά κ. Κλάπα έκανε δεκτή την αίτηση, που αντικαταστατικά κατέθεσε η νομική υπηρεσία της ΠΝΟ και ανέστειλε, με προσωρινή διαταγή, την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά,με την οποία ακυρώνεται το νόθο συνέδριο της ΠΝΟ! Η προσωρινή διαταγή θα ισχύσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 9 Μάρτη, οπότε και θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο η, επίσης αντικαταστατική, αίτηση της Νομικής Υπηρεσίας της Ομοσπονδίας για ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόφαση ακυρότητας του Συνεδρίου.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ναυτεργατών που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια. Στο πλευρό των ναυτεργατών βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Μαυρίκος,ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση υπογράμμισε: "Αποδείχτηκε και πάλι ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο ελέγχει ασφυκτικά όλους τους λεγόμενους θεσμούς του αστικού κράτους". Παραβρέθηκαν επίσης ο γραμματέας του ΕΚ Πειραιά Μιχάλης Νουφαρίτσης,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟικοδόμωνΑντρέας Ζαζόπουλος και άλλοι.

Οι ναυτεργάτες συνέχισαν την κινητοποίησή τους στα γραφεία της ΠΝΟ. Υποστηρικτές των εργατοπατέρων της ΠΝΟ εμφανίστηκαν, μαζί με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά Γιάννης Μίχας και άλλα μέλη της διοίκησης του ΕΚΠ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Ο πρώτος δε δίστασε και να προκαλέσει τους ναυτεργάτες, πρωτοστατώντας στη δημιουργία έντασης, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Πλοιάρχων και σημερινός αρχιπλοίαρχος της ΔΑΝΕ Γιάννης Τσούρας επιχείρησε να στήσει τραμπούκικο μηχανισμό μέσα στην ΠΝΟ.

Παρ' όλα αυτά, χτες το απόγευμα η ΠΑΣΚΕ Πειραιά εξέδωσε μια "κατάπτυστη" προβοκατόρικη ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται εναντίον του ΚΚΕ και της ΕΣΑΚ.

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με δελτίο Τύπου καταδικάζουν "τη χυδαία κυβερνητική - εφοπλιστική παρέμβαση για τη στήριξη των εγκάθετων υπηρετών τους στην ΠΝΟ και την πρωτοφανή πραξικοπηματική απόφαση της κ. Κλάπα". Καταγγέλλουν, επίσης, τον Γιάννη Μίχα, "που περιτριγυρισμένος από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία κλίματος έντασης στα γραφεία της ΠΝΟ, στο ρόλο του πρωτομάστορα της νοθείας, του άθλιου υποστηρικτή του έκπτωτου Γ. Χαλά και του εργατοπατερισμού" Οπως τονίζουν, οι ναυτεργάτες θα περιφρουρήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα "πάση θυσία". Θα ανατρέψουν τις μεθοδεύσεις "νομιμοποίησης" του νόθου συνεδρίου της ΠΝΟ και θα ματαιώσουν τη "νεκρανάσταση" του έκπτωτου Γιάννη Χαλά. Καλούν, τέλος, τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν καθημερινά, μαζικά στις κινητοποιήσεις στα γραφεία της ΠΝΟ, να ματαιώσουν τα βρώμικα σχέδια του εργατοπατερισμού, να επιβάλουν τη ριζική αλλαγή της κατάστασης στην ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ