Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
""Εισβολή" στην κοινωνική ασφάλιση"

Αντιγράφουμε από τη "Βραδυνή της Κυριακής" (7.3.1999): "Η είδηση της μετακίνησης του Μ. Νεκταρίου από την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία (την "Εθνική Ασφαλιστική") στο μεγαλύτερο δημόσιο ασφαλιστικό οργανισμό (το ΙΚΑ), πέρασε στα "ψιλά" των εφημερίδων... Οι γνώστες της αγοράς, όμως, έχουν καταλάβει ότι η μετακίνηση του πετυχημένου αρχηγού του πρώτου ασφαλιστικού ομίλου της χώρας, στο προβληματικό ΙΚΑ, έχει δύο σκοπούς: από τη μια να προωθηθεί η συνένωση των ταμείων και από την άλλη να προχωρήσει η υπόθεση της "εισβολής" των ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, σε συμπληρωματικό ρόλο".

Οσοι, λοιπόν, είχαν κάποιες αμφιβολίες, για την επιλογή της κυβέρνησης, σχετικά με το πρόσωπο του νέου διοικητή στο ΙΚΑ, ας ακούσουν τις αγορές -όπως λένε και οι εκσυγχρονιστές - κι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ομως το ΙΚΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να τιμαριοποιηθεί και να εκποιηθεί. Χτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και παρ' όλα τα προβλήματα - που του δημιούργησαν πρωτίστως οι κυβερνήσεις - εκτός απ' την ασφάλεια που παρέχει σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους προσφέρει και δουλιά σε μερικές χιλιάδες εργαζόμενους και σε αρκετούς επιστήμονες.

Αυτοί, λοιπόν, οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέξουν το ίδιο καλά, όπως οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, τη σχεδιαζόμενη ""εισβολή" των ιδιωτικών εταιριών στην κοινωνική ασφάλιση".

Υ. Γ. Να σημειώσουμε, επίσης, πως η τοποθέτηση του Νεκτάριου δεν πέρασε "στα ψιλά" από το "Ρ", αλλά καταγγέλθηκε από την πρώτη του σελίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ