• Ας ξεκινήσουμε όσοι θέλουμε και μπορούμε σήμερα, ας αφήσουμε τις πόρτες ανοιχτές σ' αυτούς που θα θελήσουν αύριο
  • Δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική χωρίς το ΚΚΕ, δίχως την κοινή δράση με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες
  • - Σήμερα, πριν χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του, την παρέμβασή του το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ: Η λαϊκή συσπείρωση, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων, των... - 1999-03-09 00:00:00.0"/>
  • Ας ξεκινήσουμε όσοι θέλουμε και μπορούμε σήμερα, ας αφήσουμε τις πόρτες ανοιχτές σ' αυτούς που θα θελήσουν αύριο
  • Δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική χωρίς το ΚΚΕ, δίχως την κοινή δράση με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες
  • - Σήμερα, πριν χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του, την παρέμβασή του το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ: Η λαϊκή συσπείρωση, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων, των... - 1999-03-09 00:00:00.0" /> Η ώρα της λαϊκής συσπείρωσης και της κοινής δράσης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 9 Μάρτη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 6
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
    Η ώρα της λαϊκής συσπείρωσης και της κοινής δράσης
    • Να αλλάξουμε προτεραιότητες όσοι δεν το έχουμε κάνει ακόμα, να ριχτούμε σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη μαζική αφύπνιση με όλα τα όπλα που διαθέτουμε, τις θέσεις μας, τις σκέψεις και τις προτάσεις μας, τα επιχειρήματά μας, με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι
    • Ας ξεκινήσουμε όσοι θέλουμε και μπορούμε σήμερα, ας αφήσουμε τις πόρτες ανοιχτές σ' αυτούς που θα θελήσουν αύριο
    • Δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική χωρίς το ΚΚΕ, δίχως την κοινή δράση με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες

    Σήμερα, πριν χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του, την παρέμβασή του το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ: Η λαϊκή συσπείρωση, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων, των κοινωνικοπολιτικών παραγόντων που θέλουν να αντισταθούν. Ολων εκείνων που νιώθουν ότι η αντίσταση πρέπει να πάρει οργανωμένο και αποτελεσματικό χαρακτήρα, να μετατραπεί σε μια μεγάλη αντεπίθεση, για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα.

    Τα παραπάνω τόνισε, με έμφαση, ανεβαίνοντας στο βήμα της μεγάλης, πολιτικής συγκέντρωσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Παραθέτουμε, στη συνέχεια ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

    "Το μήνυμα της σημερινής μας συγκέντρωσης είναι ένα: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Αδιέξοδα υπάρχουν εκεί όπου βασιλεύει η μοιρολατρία και ο φόβος, η απάθεια και η αυταπάτη, η σύγχυση και η θολούρα.

    Υπάρχει λύση. Βρίσκεται στα χέρια των πιο καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων. Είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Ο καθένας και η καθεμιά πρέπει σήμερα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

    Δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση. Το θέμα είναι: Πώς αυτή η οργή και αγανάκτηση θα μεταλλαχτεί σε μια συνειδητή επιλογή λαϊκής αντεπίθεσης που χτίζει τη διέξοδο και την προοπτική να αλλάξουν πορεία τα πράγματα στη χώρα μας;

    Σήμερα που υπάρχουν κραυγαλέες αποδείξεις για το τι σημαίνει ΟΝΕ και ΝΑΤΟική τάξη πραγμάτων, που είναι καθαρό ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για το λαό, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τα σύνορά της,

    Σήμερα που νέος κύκλος πολέμου χτυπά τα Βαλκάνια, με δράστη και την ελληνική κυβέρνηση, και με κίνδυνο γενική αλλαγή συνόρων, ίσως και γενικευμένο πόλεμο για το χατίρι των ιμπεριαλιστών,

    Σήμερα που βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής μπροστά από την αποδιάρθρωση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος,

    Σήμερα που ψήνονται σχέδια μασκαρέματος του πολιτικού σκηνικού,

    Σήμερα, πριν χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του, την παρέμβασή του το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ: Η λαϊκή συσπείρωση, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων, των κοινωνικοπολιτικών παραγόντων που θέλουν να αντισταθούν. Ολων εκείνων που νιώθουν ότι η αντίσταση πρέπει να πάρει οργανωμένο και αποτελεσματικό χαρακτήρα, να μετατραπεί σε μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα".

    Πιο έντονες, αποτελεσματικές και πειστικές πρωτοβουλίες παντού

    "Εμείς οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες έχουμε το χρέος να αναλάβουμε πιο έντονες, αποτελεσματικές και πειστικές πρωτοβουλίες, παντού, και στους πιο δύσκολους, απρόσιτους, με πρώτη ματιά, χώρους.

    Να μη μείνει εργαζόμενος και εργαζόμενη που να μη γνωρίζει την πολιτική μας πρόταση για την κοινή δράση, τη συγκρότηση μας μεγάλης πανελλαδικής παλλαϊκής Συμμαχίας, ενός Μετώπου δράσης, όλων εκείνων που θέλουν να αναμετρηθούν με την πολιτική των μονόδρομων.

    Δεν είμαστε ούτε μόνοι ούτε μοναδικοί. Υπάρχουν πολλοί και πολλές που δεν είναι πια αφελείς και ανυποψίαστοι. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που τρέφουν σκεπτικισμό απέναντι στην ΟΝΕ, που υποψιάζονται ποιοι και γιατί την αναγορεύουν σε εθνικό στόχο. Καταλαβαίνουν τι κίνδυνοι κρύβονται από τη συμμετοχή της Ελλάδας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς και ενέργειες του ΝΑΤΟ, ειδικά σήμερα στο Κόσσοβο.

    Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με εκείνους που δεν παρασύρονται από την υψηλόφωνη ρητορική κριτική, με εκείνους που έχουν βαρεθεί να ακούνε λόγια και λόγια για τον αδικημένο και παραμελημένο λαό. Εμείς δε λυπόμαστε για τα βάσανα του λαού, αγανακτούμε και οργιζόμαστε. Αυτό που ενδιαφέρει είναι πώς ο λαός, τα πιο καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα θα κατακτήσουν τα μέσα και τα όπλα για να επιβληθεί το δίκιο τους.

    Τέλειωσαν τα ψέματα. Πρώτοι εμείς, οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, το ίδιο οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι φίλοι και οπαδοί μας. Να αλλάξουμε προτεραιότητες όσοι δεν το έχουμε κάνει ακόμα, να ριχτούμε σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη μαζική αφύπνιση με όλα τα όπλα που διαθέτουμε, τις θέσεις μας, τις σκέψεις και τις προτάσεις μας, τα επιχειρήματά μας, με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι.

    Εμάς δε μας κρίνει ο λαός με τον ίδιο τρόπο που κρίνει τα άλλα κόμματα. Μας κρίνει, και έτσι θέλουμε να μας κρίνει, με την αντιστοιχία και συνέπεια λόγων και έργων.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάλεσμα γόνιμου διαλόγου και συσπείρωσης τα τελευταία χρόνια. Δεν έπεσαν στο κενό οι προηγούμενες προσπάθειές μας, είχαν αποτελέσματα. Οι σημαντικοί αγώνες των τελευταίων χρόνων, των εργαζομένων και της νεολαίας, από τους πιο δυναμικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλονται και στις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ. Οφείλονται, βεβαίως, και στο γεγονός ότι πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, που δεν είναι κομμουνιστές, σκέπτονται σε ορισμένα ζητήματα το ίδιο όπως και εμείς, παραπλήσια όπως και εμείς".

    Ο ελληνικός λαός να ζητήσει την παραίτησή του, όχι την απολογία του

    "Η παράδοση Οτσαλάν έβγαλε στην επιφάνεια τι σημαίνει συμμόρφωση και υποταγή "στη νέα τάξη πραγμάτων". Εδειξε πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

    Προχτές ο πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στον κουρδικό λαό για τίποτε. Το είπε ενώ ήξερε ότι θα βγει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στον αέρα η έκθεση του πρεσβευτή και άλλες επίσημες μαρτυρίες. Την παραίτησή του πρέπει να ζητήσει ο ελληνικός λαός και όχι την απολογία του, που έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να είναι ειλικρινής.

    Η σταγόνα ξεχείλισε. Ο πρωθυπουργός μάς ανακοίνωσε στη Βουλή ότι δίνει την άδεια στους Ελληνες και τις Ελληνίδες να έχουν οποιοδήποτε φρόνημα, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να παλεύουν για να αλλάξει και να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

    Κάποτε θεωρούσαν τον κομμουνιστή, τον δημοκράτη, τον αριστερό "εθνοπροδότη" ακόμα και "πράκτορα" ή "κατάσκοπο", σήμερα τον βαφτίζουν τρομοκράτη. Οι όροι άλλαξαν, αλλά οι μέθοδοι και οι τακτικές επανέρχονται δριμύτερες.

    Ως πού λοιπόν θα πάει αυτή η κατάσταση; Κανείς προοδευτικός άνθρωπος, όπου και αν ανήκει, δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος μπροστά στα έξαλλα κηρύγματα ότι όποιος είναι κατά της ΟΝΕ ζητά μια Ελλάδα και ένα λαό στην απομόνωση, όποιος ζητά να μην παίρνει μέρος η Ελλάδα και με οποιοδήποτε τρόπο στις εγκληματικές ενέργειες του ΝΑΤΟ θέλει μια Ελλάδα αδύνατη και ευάλωτη.

    Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού, τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, ακριβώς για να έχει τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός να πάρει την ευθύνη του, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η Ελλάδα εμπλέκεται με τον πιο ωμό τρόπο στην πρώτη γραμμή των επεμβάσεων στα Βαλκάνια. Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που έχει μετατραπεί σε βάση εξόρμησης των δολοφονικών στρατευμάτων. Είναι και οι αμερικανικές και ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις, και τα πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα.

    Τώρα χρειάζεται πιο έντονη λαϊκή παρέμβαση, με πολιτικό νόημα, που πρόκειται να επισημοποιηθεί η διχοτόμηση και αμερικανοποίηση του Αιγαίου.

    Για να γίνει μια νέα αρχή για το λαϊκό κίνημα και για τη λαϊκή συσπείρωση, κι όχι για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.

    Διεκδικούμε την απλή αναλογική, σαν δίκαιο εκλογικό σύστημα, αλλά και σαν σύστημα που στο κάτω κάτω θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ