Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
"Οι μακελάρηδες αλώνουν τη χώρα"

Ανακοίνωση της ΚΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Κιλκίς της ΚΝΕ

Κοινή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τη "μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ", με σκοπό τη "δολοφονική επίθεση εναντίον ενός γειτονικού λαού", εξέδωσαν χθες η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ και η Οργάνωση Κιλκίς της ΚΝΕ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Ουσιαστικά όλη η χώρα στρατοκρατείται. Το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πλημμυρίζουν καθημερινά από ξένα στρατεύματα. Το Λιμάνι του Λιτόχωρου Πιερίας είναι υπό αμερικανική κυριαρχία. Το Κιλκίς μετατράπηκε σε βάση - ορμητήριο.

Οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ακονίζοντας τα μαχαίρια, στο όνομα της ειρήνης, περιδιαβαίνουν τη χώρα ανενόχλητοι μετά την παράδοση του Οτσαλάν, και την παράδοση άνευ όρων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ελλάδας στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάφεται καθημερινά στο αίμα. Αυτή είναι η προσφορά της στην "εδραίωση της Ειρήνης".

Η εμπλοκή της Ελλάδας στη δολοφονική επίθεση που προετοιμάζει το ΝΑΤΟ κατά του σερβικού λαού είναι αναμφισβήτητη. Αποδεικνύεται περίτρανα, για άλλη μια φορά, το πόσο επικίνδυνη και υποτελής είναι αυτή η κυβέρνηση, ότι δεν αποτελεί παρά ένα τσιράκι των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Η χρησιμοποίηση της χώρας ως γέφυρας μεταφοράς Νατοϊκών δυνάμεων, η χρήση των βάσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα και η αποδοχή της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτική δύναμη, καθιστούν τον ελληνικό λαό όμηρο των εγκληματικών σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού.

Οσοι την προεκλογική περίοδο προπαγάνδιζαν το όνειρό τους για μια Θεσσαλονίκη "Πρωτεύουσα των Βαλκανίων" συμφωνούν με αυτό που γίνεται;

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλη τη νεολαία, όλο τον ελληνικό λαό, με κεντρικό σύνθημα "έξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια", "καμιά εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των γειτονικών λαών", να αντιδράσει μαζικά, δυναμικά και άμεσα. Να μην επιτρέψει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Σερβίας.

Καμία αναμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός.

Ενα καθήκον έχει: να απαιτήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες. Να εντείνει τον αγώνα του κατά της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ