Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ

Φονιάδες των λαών

έξω από τη γη μας

"Κανείς δεν πρέπει να σιωπά... τα πλοία και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έχουν κατακλύσει τους δρόμους και τα λιμάνια μας, κουρελιάζοντας έτσι κάθε έννοια ανεξαρτησίας και περηφάνιας του λαού μας". Αυτά αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη σύλληψη του στελέχους της κατά τη διάρκεια της απόβασης των Αμερικάνων.

Με τίτλο "η τρομοκρατία δε θα περάσει, όχι ορμητήριο του ιμπεριαλισμού η περιοχή μας" η ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας έχει ως εξής:

"Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προπηλάκιση και τη σύλληψη σαν κοινού εγκληματία από τα αστυνομικά όργανα της Πιερίας του στελέχους του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Λιτόχωρου Ζαχαρία Καρακίτσιου, γιατί ανάρτησε πανό με το σύνθημα "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" στην περιοχή του Λιτόχωρου, όπου διεξάγεται άσκηση του ΝΑΤΟ στα πλαίσια της προετοιμασίας για την επέμβαση στη Σερβία. Θίχτηκαν φαίνεται τα "τσιράκια" των ΗΠΑ από το γεγονός ότι οι Ελληνες πολίτες αντιστέκονται και αντιδρούν, δεν είναι ραγιάδες. Απέδειξαν έτσι για μια ακόμη φορά ότι η τρομοκρατία πάει αντάμα με την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η ΝΕ καταγγέλλει ταυτόχρονα στο λαό της περιοχής τη μετατροπή του Λιτόχωρου και ευρύτερα της περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας σε στρατοκρατούμενη ζώνη, σε προγεφύρωμα της νέας ιμπεριαλιστικής εκστρατείας στη Σερβία. Τα πλοία και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έχουν κατακλύσει τους δρόμους και τα λιμάνια μας, κουρελιάζοντας έτσι κάθε έννοια ανεξαρτησίας και περηφάνιας του λαού μας.

Η κυβέρνηση της χώρας, κυβέρνηση - "τσιράκι" των Αμερικανών, κυβέρνηση- καταδότης του Οτσαλάν, για μια ακόμη φορά προσφέρει "γην και ύδωρ" στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία, με αφορμή τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο. Ετσι, λιμάνια, αεροδρόμια και ελληνικός στρατός προσφέρονται απλόχερα στην υπηρεσία των σχεδίων του ιμπεριαλισμού για το ξαναχάραγμα των συνόρων στα Βαλκάνια και ευρύτερα, με το αίμα των λαών.

Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ για μια ακόμα φορά τονίζει ότι τέτοιες στιγμές κανείς δεν πρέπει να σιωπά, να δείχνει αναμονή. Καλεί το λαό, τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν άμεσα, μαζικά, δυναμικά. Να διαδηλώσει τη θέλησή του για "καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς", "έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια", "αλληλεγγύη στο λαό της Σερβίας και σε κάθε αγωνιζόμενο λαό". Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες".

Με σύνθημα "φονιάδες των λαών έξω από τη γη μας" η ΝΕ Πιερίας οργανώνει για την Πέμπτη 11 Μάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στο Λιτόχωρο με ομιλήτρια την βουλευτίνα του Κόμματος Μ. Μπόσκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ