Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Οι εργαζόμενοι να υψώσουν ανάστημα

Να μη λερώσουν τα χέρια τους σ' αυτόν το βρόμικο πόλεμο των Βαλκανίων και να αρνηθούν να παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία στη μεταφορά των επικυρίαρχων, καλεί τους εργαζόμενους στο Λιμάνι και τον ΟΣΕ, η Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: "Τα χρήματά τους είναι ποτισμένα με το αίμα των λαών. Κανένας Ελληνας εργαζόμενος να μην τα αποδεχτεί. Οι Ελληνες εργαζόμενοι, οι Ελληνες φαντάροι δεν αποδέχονται το ρόλο της ορτινάτζας που τους επιφυλάσσουν οι επικυρίαρχοι και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ". Η ΕΣΑΚ καλεί το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να μπει μπροστά, να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων στο Λιμάνι και στον ΟΣΕ.

Στο μεταξύ πληθαίνουν ολοένα οι φωνές διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας σε στρατιωτικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Κιλκίς, η Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ απαιτούν να αποχωρήσει η χώρα από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, που κρύβουν ορατούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό αλλά και όλους τους λαούς της περιοχής.

Ακόμη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ εκφράζει "τη βαθιά ανησυχία των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης" για την "εμπλοκή της χώρας μας σε γενικότερα πολεμικά και τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια" και καλεί τους αγωνιστές, το λαό του Βόλου και τη νεολαία να αντισταθούν και να υψώσουν τη φωνή τους: "Εξω ο ΝΑΤΟικός Στόλος από τον Παγασητικό,ΟΧΙ στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για το νέο αιματοκύλισμα των γειτονικών μας λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ