Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας

Εκκληση στους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν: "Εξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί από τα Βαλκάνια. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς",απευθύνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Σε χτεσινό δελτίο Τύπου, με αφορμή τη δίωρη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, η ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει:

Εδώ και τρεις μήνες προσπαθούμε να φέρουμε στην επιφάνεια το οργανωμένο έγκλημα των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος των λαών της Βαλκανικής.

Εχουμε προχωρήσει σε ποικιλόμορφες εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, συναυλία, πικετοφορίες, συναντήσεις με πολιτειακούς παράγοντες της πόλης και με φορείς των εργαζομένων.

Καθημερινά η αντίδραση του λαού της Θεσσαλονίκης διογκώνεται απέναντι σ' αυτή την απαράδεκτη πολιτική της υποτέλειας και του συμβιβασμού.

Παρά τις προσπάθειες, ένα πέπλο σιωπής καλύπτει όλες τις αντιδράσεις. Εμείς θα επιμείνουμε, για να έρθει το πρόβλημα στην επιφάνεια, για να πάρουν υπεύθυνα θέση οι παράγοντες της πόλης. Συμφωνούν με αυτό το έγκλημα που διαπράττεται; Συμφωνούν με τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής σε πεδίο βολής φτηνό; Θα ορθώσουν ανάστημα για να σταματήσει το διαπραττόμενο αυτό έγκλημα σε βάρος των λαών της περιοχής; Στα πλαίσια αυτά, η ΚΟΘ του ΚΚΕπροχώρησε σήμερα (9/3/99) σε δίωρη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, μπλοκάροντας αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που μετέφερε στρατό και γερμανικά άρματα προς την περιοχή του Κόσσοβου.

Την αντίστασή μας σ' αυτή την πολιτική της υποτέλειας, σ' αυτό το βρόμικο πόλεμο στα Βαλκάνια, που είναι μπλεγμένη και η χώρα μας, θα τη συνεχίσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ