Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μητρώα για φορτηγά και ταξί

Εξαγγελίες για την εκκαθάριση του μητρώου των φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης και των ταξί έκανε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, παραδεχόμενος ότι σήμερα κυκλοφορούν μόνο στην Αττική, περί τις 2.000"παράνομα" ταξί.

Σύμφωνα με τις υπουργικές εξαγγελίες, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνη θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων χορήγησης της άδειας κυκλοφορίας και η νομιμότητα απόκτησής τους και θα επακολουθήσει η γενική απογραφή όλων των ΔΧ αυτοκινήτων, με ταυτόχρονη αντικατάσταση των πινακίδων κυκλοφορίας, με νέο χρωματισμό και συνδυασμούς γραμμάτων για κάθε κατηγορία.

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει την κατάσχεση των παρανόμως κυκλοφορούντων οχημάτων και την οριστική ανάκληση του δικαιώματος κυκλοφορίας αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία μεικτών κλιμακίων σε κάθε νομό, που θα ελέγχουν τη νομιμότητα κυκλοφορίας ή την παράνομη μεταφορά αγαθών ή επιβατών με όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Στις περιπτώσεις παράνομης κυκλοφορίας ή παράνομης μεταφοράς, θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα μέχρι 500.000 δραχμές, ενώ θα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες από έναν μέχρι έξι μήνες. Σημειώνεται ότι η σύσταση μεικτών κλιμακίων έχει θεσμοθετηθεί με παλιότερο νόμο, αλλά ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια 20 ειδικά διασκευασμένων αυτοκινήτων, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα οποία θα χρησιμοποιούν τα μεικτά κλιμάκια για τη διενέργεια ελέγχων στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ