Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι τρομοκράτες

Το θέμα της τρομοκρατίας - με και χωρίς εισαγωγικά - βρίσκεται και πάλι στο ζενίθ της επικαιρότητας. Η υπόθεση Οτσαλάν και τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στη γειτονιά μας, στο Κοσσυφοπέδιο, είναι γεγονότα που συνδέθηκαν με τον ένα ή άλλο τρόπο με την τρομοκρατία. Οπως επίσης με την τρομοκρατία συνδέονται και οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ από τα αμερικανικά αεροπλάνα, που εξορμούν από τις τουρκικές βάσεις του Ιντσιρλίκ.

Σε ό,τι αφορά τον υπόθεση Οτσαλάν, αποτελεί κοινό μυστικό ότι στήθηκε μια ολόκληρη συνωμοσία - με αρχισυνωμότη τις ΗΠΑ και συνεργάτες τους, τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - προκειμένου ο "τρομοκράτης" να συλληφθεί και καταλήξει μια ώρα νωρίτερα στα χέρια των Τούρκων πρακτόρων. Η ελληνική κυβέρνηση, που μετείχε στη συνωμοσία αυτή, όχι μόνο δε ζήτησε μια μεγάλη "συγνώμη" από τον κουρδικό λαό, που αγωνίζεται για να αποκτήσει δική του πατρίδα, αλλά έφτασε στο σημείο να ταυτιστεί με την αμερικανική και τουρκική κυβέρνηση και να κατηγορήσει τους Κούρδους ως τρομοκράτες! Οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί προστάτες τους, όχι μόνο δεν ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το Κουρδικό, αλλά αποθρασύνθηκαν, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υποθάλπει την τρομοκρατία (δηλώσεις της Ολμπράιτ, του Ετσεβίτ κ.ά.).

Πίσω από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα Βαλκάνια, βρίσκονται και πάλι οι Αμερικανοί. Οι ΗΠΑ πρωταγωνιστούν στα επικίνδυνα "παιχνίδια" ξαναμοιράσματος του κόσμου. Στα πλαίσια αυτά στηρίζουν δημόσια τους αλβανόφωνους Κοσσοβάρους και, επιδιώκοντας τον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, απειλούν ουσιαστικά τον Μιλόσεβιτς ότι, αν δεν υποταχτεί στις απαιτήσεις τους, θα επιτεθούν ωμά ενάντια στη χώρα του και το λαό της. Απειλούν, δηλαδή, ανοιχτά τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση ότι, αν δε συμβιβαστεί με τον περιορισμό της εδαφικής της ακεραιότητας και κυριαρχίας, θα επέμβουν οι 28.000 στρατιώτες των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, που "φιλοξενήθηκαν" ή συνεχίζουν να "φιλοξενούνται" στην Ελλάδα.

Οσοι δεν κλείνουν τα μάτια τους για να μη δουν την πραγματικότητα, βλέπουν ότι τρομοκράτες και υποστηρικτές της τρομοκρατίας είναι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και οι συνοδοιπόροι τους, που τσαλαπατούν προκλητικά και με τον πιο κυνικό τρόπο τα στοιχειώδη δικαιώματα των λαών. Τρομοκράτες είναι οι Αμερικανοί και οι συνοδοιπόροι τους, που ενώ στηρίζουν και βαφτίζουν "Απελευθερωτικό Στρατό" τους Κοσσοβάρους, οι οποίοι διεκδικούν τη δημιουργία αυτόνομου κράτους στο Κοσσυφοπέδιο, την ίδια ώρα κατηγορούν σαν τρομοκράτες τους Κούρδους και τους ηγέτες τους, που αγωνίζονται για να αποκτήσουν δική τους πατρίδα. Υποκινητές της τρομοκρατίας είναι οι Αμερικανοί, που τρομοκρατούν τους λαούς οι οποίοι αντιστέκονται και δολοφονούν εν ψυχρώ αμάχους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ιράκ, όπου μετά τον αμερικανοΝΑΤΟικό πόλεμο του 1991 στον Κόλπο, πεθαίνουν καθημερινά παιδάκια από έλλειψη φαρμάκων, ενώ οι βομβαρδισμοί καθημερινά συνεχίζονται...

Οσο οι λαοί δεν αντιστέκονται ώστε να επιβάλουν το δικό τους μεγάλο ΟΧΙ στη "νέα τάξη πραγμάτων", τόσο οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και οι υποτελείς τους θα αποθρασύνονται, θα επιτίθενται, θα τρομοκρατούν και θα συνεχίζουν να δολοφονούν τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ