Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο

Ετοιμη για νέες υποχωρήσεις, απέναντι στους Ρώσους και τους "συνεταίρους" τους, εμφανίζεται η κυβέρνηση Σημίτη

Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο στο θέμα του φυσικού αερίου, καθώς η κυβέρνηση του "νέου" ΠΑΣΟΚ φέρεται έτοιμη να αποδεχτεί την αξίωση των Ρώσων - που ικανοποιεί και τα συμφέροντα των συνεργατών τους στην Ελλάδα - για αύξηση της τιμής του αερίου. Κι αυτό, παρά τις μέχρι τώρα σκανδαλώδεις υποχωρήσεις της κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία 10 χρόνια στο θέμα του Φυσικού Αερίου (υποχωρήσεις ιδιαίτερα επαχθείς για την εθνική οικονομία και τα γενικότερα συμφέροντα της χώρας) και τις κατά καιρούς σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που παρείχαν, με μοναδικό στόχο (όπως έχει αποκαλύψει επανειλημμένα ο "Ρ") την εξυπηρέτηση ντόπιων κατά κύριο λόγο επιχειρηματιών, η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη, για άλλη μια σοβαρή υποχώρηση στις απαιτήσεις της ρωσικής πλευράς.

Σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Παπαφιλίππου,οι οποίες έγιναν στα πλαίσια των χτεσινών εγκαινίων του Κέντρου Ενημέρωσης Καταναλωτή για το Φυσικό Αέριο, η ΔΕΠΑ βρίσκεται σε επαφές με τη ρωσική πλευρά για το θέμα αυτό, που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι η ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει, αποδεχόμενη τις απαιτήσεις των Ρώσων.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, αλλά και ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι, μέχρι πρόσφατα, παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, προεξαρχούσης της πρώην υπουργού Β. Παπανδρέου, καθώς και της ηγεσίας της ΔΕΠΑ, δήλωναν κατηγορηματικά ότι η ελληνική πλευρά, όχι μόνο δε θα δεχτεί καμία αύξηση στην τιμή του Φυσικού Αερίου, αλλά δεν πρόκειται ούτε καν να συζητήσει τέτοιο θέμα.Σήμερα όμως, η ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας μια στροφή 180 μοιρών, μέσω της ΔΕΠΑ συζητάει το θέμα με τους Ρώσους, με αποτέλεσμα να προβάλλει κάτι περισσότερο από πιθανό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του Φυσικού Αερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ