Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ (ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΣΤΙΣ 6.00ΜΜ
"Υποδοχή" αντίστασης για καταδίκη του ΝΑΤΟ
  • Η ΕΕΔΥΕ και η Νεανική Δράση καλούν σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό και τη νεολαία της Αθήνας και του Πειραιά
  • Δήλωση του προέδρου της ΕΕΔΥΕ, για την αυριανή κινητοποίηση

Η φωνή της αντίστασης και της καταδίκης στους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζουν νέα εγκλήματα στην περιοχή μας θα ακουστεί δυνατά, για άλλη μια φορά, από τους φιλειρηνιστές της Αθήνας και του Πειραιά. Το προσκλητήριο του αγώνα και της λαϊκής κινητοποίησης απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΔΕ) για αύριο Παρασκευή, 19 Μάρτη,στις 6.00 μμ στη Ρώσικη Εκκλησία απέναντι από το Ζάππειο. Οι αγωνιστές της ειρήνης θα "υποδεχτούν" τους ΝΑΤΟικούς στρατοκράτες, που βρίσκονται στη χώρα μας για να γιορτάσουν επί διήμερο τα 50ά γενέθλια της εγκληματικής τους συμμαχίας.

Σε μια περίοδο που η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επέμβει στο Κοσσυφοπέδιο για να αιματοκυλήσει το σερβικό λαό, που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο, με τη Μακεδονία να βρίσκεται υπό αμερικανοΝΑΤΟική κατοχή, η ΕΕΔΥΕ και η ΝΔΕ "καλούν το λαό και τη νεολαία της Αθήνας να "υποδεχτούν" τον κ. Χ. Σολάνα, τον στρατηγό Γ. Κλαρκ, το γενικό γραμματέα της ΔΕΕ και όλους τους υποτακτικούς του ΝΑΤΟ με το σύνθημα: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ - ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.

Να βροντοφώναξαν στα "γεράκια του πολέμου", τους φονιάδες των λαών ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πατρίδα μας.

Εξάλλου, η Παμπειραϊκή Επιτροπή,που συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, έχει ορίσει προσυγκέντρωση στην είσοδο για το Ζάππειο από τη Βασ. Σοφίας.

"Διατρανώνουμε τη θέλησή μαςγια ειρήνη"

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης,Ευάγγελος Μαχαίρας,αναφέρεται στη σημασία της λαϊκής κινητοποίησης ενάντια στο ΝΑΤΟ, με την αυριανή κινητοποίηση, αλλά και τη συνεχή παρέμβαση του φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας.

Ο Ε. Μαχαίρας λοιπόν, σημειώνει:

"Αναφορικά με τη διάσκεψη για τα 50 χρόνια του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, στην Αθήνα στο Ζάππειο, έχουμε να πούμε ότι δεν είναι μια απλή επετειακή εκδήλωση. Θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι πολλών χωρών, που είτε είναι μέλη, είτε πρόκειται να γίνουν, αλλά και άλλες χώρες που συνεργάζονται με αυτό, από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και όπως έχει ανακοινωθεί θέλουν να οριοθετήσουν το μέλλον της Συμμαχίας.

Ουσιαστικά πρόκειται να σταθεροποιήσουν τη λεγόμενη νέα τάξη, αν υποτάξουν όλες τις χώρες στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δηλαδή στις ΗΠΑ και τους στενούς συμμάχους της, που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να διαμελίζουν χώρες, να αλλάζουν σύνορα, να ενθαρρύνουν το νεοφασιστικό καθεστώς της Τουρκίας για διεκδικήσεις ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Οπως είναι επόμενο, εμείς πρέπει να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε όλα αυτά τα σχέδια. Εναντίον μιας συμμαχίας που δεν εξασφαλίζει τα σύνορά μας, αλλά αντιθέτως ενθαρρύνει αυτούς που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον μας. Θέλουμε να διατρανώσουμε ότι δε συμφωνούμε με την προετοιμασία της επέμβασης στο Κόσσοβο, ότι δε συμφωνούμε με το να χρησιμοποιείται η χώρα μας ως βάση εξόρμησης εναντίον γειτονικών χωρών, με αποτέλεσμα νέο αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια. Δε θέλουμε την επέκταση του ΝΑΤΟ, τους εξοπλισμούς και μάλιστα τους πυρηνικούς, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται παρά μόνο για να επιβαρύνουν όλους τους λαούς με τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες που θα μπορούσαν να διατεθούν για την οικονομική ανάπτυξη, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική πρόοδο. Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς οι οργανωμένοι φίλοι της ειρήνης, δηλαδή τα μέλη και τα στελέχη της ΕΕΔΥΕ, θα πάμε να διαδηλώσουμε την Παρασκευή εναντίον του ΝΑΤΟ και όλων των στρατιωτικών συμμάχων, εναντίον των ξένων βάσεων και στρατιωτικών επεμβάσεων σε βάρος των λαών της περιοχής".

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, τονίζει:

"Το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ απευθύνεται σε όλους τους φίλους της ειρήνης ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση να έρθουν και να διαδηλώσουν μαζί μας και να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και όλων των άλλων στρατιωτικών συμμαχιών, για το σταμάτημα των εξοπλισμών και τον περιορισμό των υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών, για να μπορέσει ο κόσμος να πορευτεί προς την 3η χιλιετηρίδα με καλύτερες συνθήκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ