Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διαζύγιο ενόψει;

ΒΟΝΝΗ .-

Τα προβλήματα για τον "κοκκινοπράσινο" κυβερνητικό συνασπισμό είναι πολλά, η δημοτικότητα της νέας κυβέρνησης και του καγκελάριου Σρέντερ συνεχίζει την κατιούσα και η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Οσκαρ Λαφοντέν πυροδότησε πολλές "εξελίξεις και ξεκαθαρίσματα".

Η προσέγγιση και η συμφωνία με το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) για το επίμαχο νομοσχέδιο για τη "διπλή υπηκοότητα" σε συνδυασμό με τη "ρευστότητα" των σχέσεων μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων άραγε μπορεί να σημάνει ακόμα και την αλλαγή της φυσιογνωμίας και σύνθεσης του κυβερνητικού συνασπισμού;

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ακριβώς, αλλά ίσως και δεν έχει σημασία... Αυτό μπορεί να το γνωρίζει ο "Πράσινος" υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Γίργκεν Τρίτιν,που σε συνέντευξή του στην επιθεώρηση "Στερν", που κυκλοφορεί σήμερα, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η παραίτηση Λαφοντέν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στέρησε από τον κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό την "προωθητική δύναμη", που είχε για μεταρρυθμίσεις. "Το Κόκκινο - Πράσινο είναι νεκρό σαν μεταρρυθμιστικό σχήμα. Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε μία συλλογή κοινών συμφερόντων με την SPD", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τρίτιν στο Στερν.

Στην ίδια συνέντευξη, που αναμένεται να επιδεινώσει (;) ακόμη περισσότερο τις τριβές των Πρασίνων με τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Τρίτιν υποστηρίζει ακόμα ότι από πολιτικής πλευράς υπάρχουν τώρα πια λίγες διαφορές μεταξύ της SPD και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης - (CDU)!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ