Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Μαίνεται ο εμφύλιος

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Την "αποτροπή μιας καταστροφής" ανέφεραν χθες το πρωί αστυνομικές αρχές στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, όταν βρήκαν μία βόμβα 2,5 κιλών στις γραμμές ενός σιδηροδρομικού σταθμού λίγο πριν περάσουν από αυτές τρία τρένα εξπρές με τουλάχιστον 500 επιβάτες.

Το επεισόδιο αναφέρθηκε την ίδια μέρα που 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βορρά, σε μια "λογική συνέπεια" του συνεχιζόμενου εμφυλίου μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των αυτονομιστών της οργάνωσης "Τίγρεις των Ταμίλ ΕΕΛΑΜ". Εξι από τους νεκρούς ήταν κυβερνητικοί στρατιώτες, το όχημα των οποίων έπεσε σε νάρκη κατά προσωπικού.

Βορειότερα, κοντά στην πόλη Κιλινότσι, κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίων θέσεων ανταρτών, σκοτώνοντας "τουλάχιστον τέσσερις"

Προχθές μια ύποπτη για συμμετοχή στην οργάνωση των "Τίγρεων" πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη - στην έκρηξη σκοτώθηκαν η ίδια και δύο άλλοι - μπροστά σε ένα αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας. Αλλος ένας "ύποπτος" αυτοκτόνησε με κάψουλα κυανίου για να αποφύγει τη σύλληψη, κατά τις αρχές.

Χθες η αστυνομία προσήγαγε νεαρούς για ανακρίσεις κατά δεκάδες, αφού φοβάται μια νέα καμπάνια "βομβιστικών επιθέσεων".

Σημειωτέον: η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε πέρυσι βοήθεια στην "καταπολέμηση της τρομοκρατίας", σε συνάντηση των Προέδρων των δύο χωρών, του Μπιλ Κλίντον και της Τσαντρίκα Καμαρατούνγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ