Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμούν τον A. Τάσσο

Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος "Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ",σε συνεργασία με την "Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος",διοργανώνει τη Δευτέρα (7μμ) εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας χαράκτη και ζωγράφου Α. Τάσσου,που έζησε στην περιοχή του Αρδηττού πάνω από τριάντα χρόνια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Ευγενίου Βουλγάρεως 25 και Μάρκου Μουσούρου) και θα παρουσιαστούν έργα του καλλιτέχνη, ενώ στο έργο του θα αναφερθούν ιστορικοί τέχνης.

Για το 1999, η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. ΤΑΣΣΟΣ,εκδίδει δύο πρωτότυπες ξυλογραφίες του Α. Τάσσου, τυπωμένες με το χέρι, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Πρόκειται για τα έργα "Τραπέζι με αντικείμενα" του 1943 και "Δύο γυναίκες" του 1952, δύο πολύ χαρακτηριστικές ξυλογραφίες που απεικονίζουν αγαπημένα θέματα του χαράκτη. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους φιλότεχνους να αποκτήσουν μια πραγματική ξυλογραφία, τυπωμένη από ξύλινη πλάκα που ανήκει στο αρχείο της Εταιρείας. Η εκτύπωση των αντιγράφων έγινε από τον συνεργάτη του Τάσσου Σπύρο Καραχρήστο,ο οποίος τύπωσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με την ίδια φροντίδα από 10 μόνο αντίτυπα.

Κάθε έργο είναι αριθμημένο με λατινική αρίθμηση (Ι-Χ) και υπογεγραμμένο με ευθύνη της Εταιρείας, με τη γνωστή σφραγίδα "Τ", το οποίο προέρχεται από το πρώτο μονόγραμμα του Τάσσου, που βρίσκεται σε έργα του το 1938.

Τα έργα είναι τυπωμένα σε γιαπωνέζικο χαρτί και παραδίδονται μέσα σε ειδικό αντιόξινο χαρτόνι (πασπαρτού) από τα γραφεία της Εταιρείας, καθημερινά και ώρες: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή (10πμ-2.30μμ) και Τρίτη και Πέμπτη (10πμ-1.30μμ και 6μμ-8.30μμ), κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Τηλέφωνο, φαξ: 9243.100.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ