Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ταξίδια" ήχων και φωνών

Τρία έργα του Περικλή Κούκου,ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες συνθέτες, απαρτίζουν το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στην αίθουσα "Δημ. Μητρόπουλου" του Μεγάρου Μουσικής. Στη συναυλία - αφιέρωμα στον συνθέτη, στην οποία μετέχει η ορχήστρα εγχόρδων "Σολίστ της Πάτρας" και η πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου,θ' ακουστούν τα έργα: "Αντάτζιο για έγχορδα", "Σουίτα κοντσερτάντε για πιάνο και έγχορδα" και "Σουίτα αρ. 1 για ορχήστρα". Θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

  • Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Γαλλοφώνων, σήμερα (9μ.μ.), στο Θέατρο "Ανετον" Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί το τετραμελές γυναικείο μουσικό γκρουπ "Les Elles".Την εκδήλωση διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο. Είσοδος ελεύθερη.
  • Αφιερωμένη στο ρομαντισμό είναι η αυριανή (8μ.μ.) συναυλία, στο θέατρο Αμαλιείου Ιδρύματος (Κηφισίας 219) των Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Σέργιου Ναστάζα, Λαυρέντη Ματασάρου, Κωστή Θέου, Αγγελου Ρεπαπή,με έργα Μπετόβεν και Σούμπερτ. Είσοδος ελεύθερη.
  • Τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πλάκα), φιλοξενείται "διάλογος" δύο Γερμανών ρομαντικών του 19ου αιώνα: του ποιητή Νοβάλις (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Φρειδερίκου φον Χάρντενμπεργκ) και του συνθέτη Ρόμπερτ Σούμαν. Τη συναυλία επιμελείται ο ποιητής - ζωγράφος Αλέξανδρος Ισαρης.Στο πιάνο η Τζένια Μανουσάκη και στο βιολοντσέλο ο Δημήτρης Γούζιος.
  • Δύο κορυφαίοι μουσικοί της γερμανικής τζαζ, ο σαξοφωνίσταςΜαττίας Σούμπερτ και ο πιανίστας Χόλγκερ Μάντεϊ θα εμφανιστούν την Τρίτη (9μ.μ.), στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16). Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς) μέχρι την Πέμπτη (8μ.μ.) φιλοξενείται ο εξαίρετος Ελληνας πιανίστας - συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος και από τις 11μ.μ. λατινοβραζιλιάνικα "ταξίδια" από το γκρουπ "Ιντερνάσιοναλ Τζαζ Ανσάμπλ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ