Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον χαράκτη της ελπίδας

Για τον Α. Τάσσο μιλά ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης

Τη μνήμη του μεγάλου χαράκτη Α. Τάσσου τιμά σήμερα ο "902", μ' ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που θα μεταδοθεί στις 20.00 από την εκπομπή "Παντοτινές παρουσίες".Ο Α. Τάσσος ονομάστηκε "χαράκτης του αγώνα και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο". Ποτισμένος από την ελληνική παράδοση, ο Τάσος Αλεβίζος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, δημιούργησε ένα έργο οικουμενικό και διαχρονικό. Αντλώντας στοιχεία από την αρχαία γλυπτική, τη βυζαντινή ζωγραφική, τη δημώδη ποίηση, τον πλούτο των παραδόσεών μας, ο Α. Τάσσος, διάλεξε την πιο παραμελημένη από τις εικαστικές τέχνες, τη χαρακτική αναδεικνύοντάς τη σε μεγάλη τέχνη. Μέσα από τα έργα του ύμνησε τη γυναίκα, την αντίσταση και την ειρήνη.

Το μεγάλο καλλιτέχνη τιμά απόψε ο "902". Για αυτόν τον άνθρωπο - δημιουργό μιλά ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης.Μιλά, ακόμη ο Κώστας Καζάκος,πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης, που ψυχή της ήταν ο Α. Τάσσος. Στο μεγάλο μας χαράκτη αναφέρονται ακόμη ο ζωγράφος και χαράκτης Κατσουλίδης Τάκης και ο ανιψιός του Τάσσου, Μιχάλης Αλεβίζος.

Πολλές όμως και ενδιαφέρουσες εκπομπές μπορούμε να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση του "902" αυτό το τριήμερο. Ας ξεκινήσουμε από το Σαββατιάτικο "Αθλητικό απόγευμα",που μεταδίδεται στις 15.30.Η εκπομπή παρουσιάζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιππικών Αγώνων, την Εθνική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής, το πρωτάθλημα "Εντούρο", αγώνες ταχύτητας μοτοσικλέτας, την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού. Περιλαμβάνει, ακόμα, μπάσκετ από την ομάδα του "Αρίωνα", καθώς και συνέντευξη του Ανχελ Ιορντανέσκου, ο οποίος αναφέρεται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Σήμερα,επίσης, στις 21.30 στις "Μουσικές διαδρομές",συντροφιά μάς κρατούν ο Νίκος Ξυδάκης με τις μπαλάντες του.

Αύριο Κυριακή,οι φίλοι του αυτοκίνητου μπορούν να παρακολουθήσουν στις19.00,την εκπομπή "Οδηγός και αυτοκίνητο".Η εκπομπή μας ξεναγεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Παρουσιάζει επίσης τα νέα μοντέλα Peugeot Break και Isuzu Trooper. Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Μ. Κοσκινάς και Μ. Κατσίμπαρος.

Την Κυριακή στις 20.00 και στην εκπομπή "Φωτεινή επιγραφή",φιλοξενούμενος είναι ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός.Μια συζήτηση γύρω από την ελληνική μουσική, που συνοδεύεται και από όμορφες δικές του μελωδίες.

Τη Δευτέρα στις 18.15,η εκπομπή "Στον Ενικό" φιλοξενεί τον Βασίλη Κολοβό, ο οποίος μιλά για το θέατρο και για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο θεατρική σκηνή της χώρας μας.

Τη Δευτέρα επίσης, ένα ακόμη "Εναλλάξ",στις 19.00.Η εκπομπή παρουσιάζει: Τον σκηνοθέτη Σταμάτη Χονδρογιάννη, που μιλά για την τηλεόραση και το θέατρο. Την Νικολέτα Αντωνοπούλου,να "ζωγραφίζει" τον αθλητισμό και να παρουσιάζει τη δουλιά της από την αίθουσα "Αστρολάβος". Θα μεταδοθούν, επίσης, αποσπάσματα από τη θεατρική παράσταση "Ο αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, που παίζεται στην παιδική αυλαία του Γιάννη Καλατζόπουλου.Το "Εναλλάξ", ακόμη περιλαμβάνει τις δραστηριότητες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ φοιτητές μιλούν για την τηλεόραση. Η Αφρικάνα χορογράφος Αλις Ελιοτ,αναφέρεται στη χορογραφία της για το έργο "Μπαγιαντέρα" του Λούντβικ Μίνκους, που ανέβηκε στη Λυρική Σκηνή. Η εκπομπή θα κλείσει με μουσική και τραγούδια από τον Αγγελο Κοτσίρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφιέρωμα στον Α. Τάσσο (2012-10-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-04-27 00:00:00.0)
"Μπαρμπαρόσα" και "Εναλλάξ" (1999-04-17 00:00:00.0)
Από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, στον Β. Τσιτσάνη (1999-01-30 00:00:00.0)
Στη συχνότητα του "902" (1999-01-23 00:00:00.0)
Εναλλάξ τηλεόραση, μουσική, θέατρο (1998-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ