Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτυρία και του Ζυλ Ντασσέν

Υπάρχει, όμως, και μια φωνή διαμαρτυρίας από την Ελλάδα. Η φωνή του διεθνούς φήμης Ζυλ Ντασσέν,ένα από τα θύματα καταθέσεων σαν του Καζάν και άλλων ομοτέχνων του. Ο Ζυλ Ντασσέν, για να μάθει η αμερικανική κοινή γνώμη τη διαφωνία του, για τη βράβευση της συνολικής "προσφοράς" του Καζάν, πλήρωσε 680.000 δρχ. στο περιοδικό "Χόλιγουντ Ρεπόρτερ" για τη δημοσίευσή της (!!!).Αυτή είναι η "δημοκρατία" των κρατούντων στο Χόλιγουντ και στον Τύπο του... Αυτή είναι η ευγνωμοσύνη του Χόλιγουντ για τις ταινίες που του πρόσφερε!

Ο Ζυλ Ντασσέν στη διαμαρτυρία του, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: "Ο Καζάν ήταν προδότης. Μερικοί από αυτούς που πρόδωσε ήταν οι καλύτεροί μου φίλοι. Εγινε σύμμαχος και συνένοχος με μια διαβόητη επιτροπή που ντρόπιασε τη χώρα του. Αν είχε λίγη "τσίπα" θα έπρεπε να αρνηθεί το βραβείο, ώστε να μην προκαλέσει, για μια ακόμη φορά, πόνο και πικρία σε αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο σινεμά".

Σε ερώτηση του CNN, γιατί καταχώρησε κείμενο διαμαρτυρίας του, ο Ζυλ Ντασσέν απάντησε: "Ποτέ δεν ξεπέρασα αυτό που μου έκανε, γιατί τον αγαπούσα πολύ".Είπε επίσης: "Ο Καζάν θέλει να με δει εδώ και χρόνια, εγώ όμως δε θα το κάνω. Δεν έχω τίποτα να του πω. Ούτε "καλημέρα", αλλά ούτε και "φύγε"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ