Κυριακή 21 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνάντηση με το ΚΚ Κούβας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Ηλ. Λέγγερης,μέλος της ΚΕ, είχαν συνάντηση με τον Β' Γραμματέα των Διεθνών σχέσεων του ΚΚ Κούβας Αλμπέρτο Ροντρίγκες Ρούφε.

Σε θερμό, συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών. Ο εκπρόσωπος του ΚΚ Κούβας αναφέρθηκε στους στενούς συντροφικούς δεσμούς με το ΚΚΕ και στη συνέχεια ενημέρωσε για τον ηρωικό αγώνα που κάνει ο κουβανικός λαός ενάντια στο εγκληματικό εμπάργκο από τις ΗΠΑ, καθώς και για τις προσπάθειες πολύμορφης υπονόμευσης της λαϊκής εξουσίας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα επαγρύπνησης που έχει πάρει η κυβέρνηση και το ΚΚ Κούβας. Αναφέρθηκε επίσης στην παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και στην ανάγκη απάντησης των λαών.

Η Αλέκα Παπαρήγα, εκ μέρους του ΚΚΕ, τόνισε τους στενούς συντροφικούς δεσμούς με το ΚΚ Κούβας και εξέφρασε για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας και του ελληνικού λαού στο δίκαιο αγώνα των Κουβανών. Τέλος ενημέρωσε για την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την επέμβαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων. Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι και η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη η οποία συναινεί και εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.

Με το Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσηςτης Παλαιστίνης

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ηλίας Λέγγερης,είχαν επίσης συνάντηση με τον Χάνι Αλ Χάσαν, μέλος του ΠΓ του Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (Φατάχ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, λόγω της αδιαλλαξίας των σιωνιστικών κύκλων και της πολιτικής της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος και του ελληνικού λαού στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για την απόκτηση του δικού τους κράτους. Αναφέρθηκε στους μεγάλους κινδύνους για την περιοχή από τη στρατιωτική συμφωνία Τουρκίας - Ισραήλ, καθώς και στους κινδύνους για την ειρήνη από την άμεση επέμβαση των ΗΠΑ και τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Τέλος τόνισε την ανάγκη της συσπείρωσης και του αγώνα όλων των λαών της περιοχής ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων" που προσπαθούν να επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ