Κυριακή 21 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η εξέγερση του Κιλελέρ δείχνει το δρόμο

Σήμερα στις 11 π.μ. στον τόπο της θυσίας η μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Αν και πέρασαν 89 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ, αν και έγιναν σημαντικές αλλαγές στη ζωή της υπαίθρου - χάρη στους αδιάκοπους και σκληρούς αγώνες των αγροτών - το αγροτικό πρόβλημα συνεχίζει να έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα, αφού τα πολυάριθμα προβλήματα της συρρίκνωσης της αγροτικής οικονομίας και του αφανισμού των μικρών και μεσαίων αγροτών εντείνονται με τη σημερινή αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Γι' αυτό και σήμερα η "καρδιά" της αγροτιάς - η πάλη για το δικαίωμα να μείνουν οι αγρότες στα χωριά και στα χωράφια τους - χτυπά στον τόπο της θυσίας. Στις 11 το πρωί, μετά από το κάλεσμα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΠΑΣΕ), χιλιάδες αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και όλης της χώρας θα ενώσουν τις φωνές τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φτάσει παντού το μήνυμα: "Με αγώνες τιμάμε τους ήρωες - μάρτυρες του Κιλελέρ".

Στο Κιλελέρ σήμερα, εκτός από τους αγρότες, θα είναι και δεκάδες μαζικοί φορείς, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γυναικών, νέοι άνθρωποι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την παρουσία τους δε θα εκφράσουν μόνο την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους ηρωικούς αγώνες της αγροτιάς - όπως κάνουν άλλωστε κάθε χρόνο στις αγροτικές κινητοποιήσεις - αλλά θα δώσουν ταυτόχρονα και τη σημαντική για την εποχή υπόσχεση: "Οι αγώνες των προγόνων μας δικαιώνονται όταν εμείς ακολουθούμε τα χνάρια τους"...

"Πριν 89 χρόνια οι κολίγοι ξεσηκώθηκαν, για να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης από τους τσιφλικάδες. Τώρα, οι αγρότες ξεσηκώνονται πάλι, για να διατηρήσουν τη γη που απέκτησαν με κόπο και θυσίες", υπογραμμίζει η Πανθεσσαλική στο κάλεσμά της. Επισημαίνει πως σήμερα η απειλή για μαζικό ξεκλήρισμα και οικονομικό αφανισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτικών νοικοκυριών βρίσκεται προ των πυλών, αφού στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της ανταγωνιστικότητας, των όρων ένταξης στην ΟΝΕ και στην "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της αγροτιάς της χώρας μας. "Με αυτούς τους κυνικούς τρόπους εξυπηρετούνται τα σχέδια και τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που λυμαίνονται το κύκλωμα των αγροτικών προϊόντων", αναφέρει η ΠΑΣΕ.

Και καταλήγει το κάλεσμά της: "Τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει παρά μονάχα η δύναμη του αγώνα της μεγάλης πλειοψηφίας της αγροτιάς, μαζί με όλο το λαό μας και τη νεολαία. Σ' αυτό το δρόμο βαδίσαμε τα τελευταία χρόνια με τους μεγάλους και ηρωικούς μας αγώνες: Στο δρόμο που δίδαξαν οι πρόγονοί μας με την εξέγερση του Κιλελέρ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρών και από την Πελοπόννησο (2005-03-17 00:00:00.0)
Με αγώνα η αγροτιά τιμά την εξέγερση του Κιλελέρ (1999-03-20 00:00:00.0)
Μαζικά και δυναμικά θα γιορταστεί το Κιλελέρ (1999-03-18 00:00:00.0)
"Με αγώνες τιμάμε την εξέγερση του Κιλελέρ" (1999-03-16 00:00:00.0)
Η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" δίνει τη μάχη για την αγροτιά (1997-03-09 00:00:00.0)
Αναγκαιότητα ο κοινός αγώνας (1997-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ