Κυριακή 21 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αύριο η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δημοκρατία

Στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα "EUROPA CENTER"

Το ζήτημα της δημοκρατίας στις σημερινές συνθήκες είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΚΕ του ΚΚΕ αύριο Δευτέρα στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα "EUROPA CENTER" (Οθωνος Αμαλίας και Καρόλου 1) στην Πάτρα.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το θέμα αυτό αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία, μετά την εκφρασμένη άποψη της κυβέρνησης ότι οι αγώνες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων είναι "παράνομοι", αλλά και με τις πρακτικές αντιμετώπισης των αγώνων του μαζικού λαϊκού κινήματος, με τα ΜΑΤ ενάντια στους συνταξιούχους, τις δίκες των αγροτών σ' όλη τη χώρα, τους εισαγγελείς ενάντια στους μαθητές, την κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία και τον "κοινωνικό αυτοματισμό". Το ΚΚΕ συνδέει το ζήτημα της δημοκρατίας με την αντιλαϊκή και αντιδραστική πορεία της ΕΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, στην οποία ενσωματώνεται η Συνθήκη Σένγκεν και η δημιουργία νέων κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά και την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία συνοδεύονται με τον αυταρχισμό στους χώρους δουλιάς, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος.

Καθώς τα ζητήματα της δημοκρατίας αποτελούν πόλο συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, το ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους ανθρώπους της Επιστήμης και του Πνεύματος, τις γυναίκες και τη νεολαία, να συμμετάσχουν και να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις και τις εμπειρίες. Η εκδήλωση θα ανοίξει με εισήγηση του μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη.Θα ακολουθήσουν γραπτές ή προφορικές παρεμβάσεις 8 έως 10 λεπτών από τους συμμετέχοντες, ενώ θα υπάρξει παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ