Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναγκαιότητα ο κοινός αγώνας

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στη Γεωπονική Σχολή μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας

Μια διαφορετική συζήτηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χτες οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής. Ενας εκπρόσωπος της αγωνιζόμενης αγροτιάς, ο Βαγγέλης Μπούτας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αυριανούς γεωπόνους, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΠΚΣ) με θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα προβλήματα των αγροτών.

"Χτες οι αγρότες και οι ναυτεργάτες, σήμερα οι καθηγητές, αύριο πάλι οι αγρότες, όλοι μαζί στέλνουν το μήνυμα της αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική", τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του ο Β. Μπούτας, υπογραμμίζοντας ότι "το κίνημα αγροτών, φοιτητών και εργατών που προβλήθηκε και μέσα από τα συνθήματα αποτελεί μια αναγκαιότητα του σήμερα". Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να παλεύουν και να αγωνίζονται όλοι μαζί για τα προβλήματα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, συναντά κάθε μέρα το μέτωπο της αντίστασης του ελληνικού λαού σ' αυτήν την πολιτική που διογκώνεται και δυναμώνει συνεχώς.

Ο Β. Μπούτας μίλησε στους παρευρισκόμενους φοιτητές της Γεωπονικής για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, αλλά και για τους αγώνες που πρόκειται να έρθουν στο μέλλον. "Ο αγώνας των αγροτών, τόνισε, πρέπει να αγκαλιαστεί από όλο το λαό και πολύ περισσότερο από τους γεωπόνους υποψήφιους ή μη, γιατί αν περάσουν τα σχέδια των κυβερνώντων για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, αυτό θα σημάνει και τον αφανισμό των γεωπόνων, αφού αγρότες και γεωπόνοι είναι πράγματα αλληλένδετα".

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές. Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτήσεων αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή, αλλά και τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Β. Μπούτας κάλεσε τους φοιτητές της Γεωπονικής να πορευτούν όλοι μαζί αγρότες και γεωπόνοι, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, ενώ επίσης τους κάλεσε και να παρευρεθούν στις 16 Μάρτη στο Κιλελέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ