Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαφθορά στα δημόσια έργα

Η αμαρτωλή διαχείριση που ασκεί η κυβέρνηση στα δημόσια έργα, έχει πλέον εξοργίσει και το μεγαλύτερο τμήμα - κυρίως τους μικρομεσαίους - του εργοληπτικού κόσμου.

"Διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ, αντί να εξυγιάνει τις διαδικασίες ανάθεσης των δημοσίων έργων, προτίθεται να λάβει μέτρα που όχι μόνο επιτρέπουν, αλλά καλλιεργούν τη διαφθορά". Αυτό καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών και ΕΠΕ (ΣΑΤΕ) ο οποίος έστειλε μάλιστα και παρόμοιου έντονου ύφους επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, με την οποία δηλώνει την αντίθεση των μελών του προς τα σχεδιαζόμενα μέτρα (ανάθεση των έργων με τη βοήθεια αλγεβρικών τύπων, διατήρηση της αιτιολόγησης προσφορών κλπ.), που προωθεί με πρόσχημα δήθεν την εξυγίανση του κυκλώματος.

Οπως επισημαίνει ο ΣΑΤΕ στην επιστολή, "την τελευταία διετία τα δημόσια έργα ανατίθενται συστηματικά, κατά υποκειμενικό τρόπο, μετά από αιτιολόγηση του ύψους των οικονομικών προσφορών. Αυτό σημαίνει ότι τα έργα ανατίθενται με μεθόδους τόσο υποκειμενικές και ανέλεγκτες, που στο περιθώριο κάθε δημοπρασίας, να ευνοείται η δημιουργία μιας παράλληλης δημοπρασίας εκθέσεως συνειδήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ