Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Δικάζονται σήμερα 42 αγρότες!

Σαράντα δύο αγρότες από τον Αγ. Δημήτριο Λιβαδειάς,οδηγούνται σήμερα στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο ΟΣΕ για αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής το 1993. Χρονιά που οι αγρότες της περιοχής, είχαν ξεκινήσει κινητοποιήσεις με αίτημα την παροχή αρδευτικού νερού και αποζημιώσεων, λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών που είχαν υποστεί με ευθύνη του Οργανισμού Κωπαϊδας.

Οι διώξεις όμως δε σταματούν εδώ και σειρά παίρνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995. Η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας έχει σχηματίσει δικογραφίες και η Εισαγγελία Λιβαδειάς έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά 90 περίπου αγροτών, από τον Ορχομενό, Ρωμέικο, Αγ. Σπυρίδωνα, Λαφύστιο, Αϊ- Γιώργη, Σωληνάρι, Υψηλάντη και Λιβαδειά,με την ίδια κατηγορία, της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Επιπλέον, η Αστυνομία της Λιβαδειάς καλεί για απολογία δεκάδες αγρότες από Ορχομενό, Υψηλάντη και άλλα χωριά του νομού, προκειμένου στη συνέχεια η Εισαγγελία να ασκήσει διώξεις για τις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη του '96.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι το προσεχές διάστημα θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση του ΟΣΕ που απαιτεί αποζημιώσεις πάνω από 1 δισ. δραχμές, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βοιωτίας και της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Βοιωτίας, Ξ. Μελισσάρης και Απ. Δελαβεκούρας,ενώ από τις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο άλλα 4 αγροτικά στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Γ. Γκικόπουλος,πρόεδρος της ΣΕΑ αγροτών της επαρχίας Λιβαδειάς και μέλος του ΔΣ της ΟΑΣ Βοιωτίας, "η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στην πολιτική τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγροτών που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να καθηλώσει και υποτάξει του αγρότες και να επιβάλλει την αντιαγροτική πολιτική των Βρυξελλών, για τον αφανισμό τους. Ας είναι όμως σίγουρη ότι αν δε δώσει λύση στα προβλήματά μας θα βρει ακόμα περισσότερους αγρότες μπροστά της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ