Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προξενικό ενδιαφέρον για τη λαθρομετανάστευση

Ημερίδα για το νομοθετικό πλαίσιο παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών, που διαμένουν στη χώρα μας διοργανώθηκε χτες στην Αθήνα από το Προξενικό Σώμα.

Τους ξένους διπλωμάτες ενημέρωσαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίος, αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση να βοηθήσει την Ελλάδα στη θωράκιση των συνόρων της, γιατί αποτελούν πλέον "σύνορα της ενιαίας Ευρώπης". Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η ΕΕ πρέπει να επιβάλει στις χώρες που παρουσιάζουν μεταναστευτικές ροές τις λεγόμενες συμφωνίες επανεισδοχής, δηλαδή τη συνεργασία για την απομάκρυνση όσων αλλοδαπών διασχίζουν παράνομα τα σύνορα. Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, όπως είπε ο Γ. Ρωμαίος είναι ανησυχητικό στη χώρα μας, αλλά διαβεβαίωσε τους ξένους διπλωμάτες ότι "δε θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, ή πρακτικές που οδήγησαν κατά το παρελθόν σε φασιστικά κινήματα".

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας ανέφεραν ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών, που μπήκαν παράνομα στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει αύξηση κατά 16,2%. Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμα περισσότερο, επειδή η Τουρκία δε συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές στον τομέα απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών.

Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ημερίδας, ανακοίνωσε ότι τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζουν καταγγελίες για κάποιο κύκλωμα που χορηγεί πλαστά πιστοποιητικά σε αλλοδαπούς από την Ανατολική Ευρώπη και οι οποίοι στη συνέχεια καταφέρνουν να βγάζουν ακόμα και ελληνικά εκλογικά βιβλιάρια. Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ, ο οποίος κατάφερε να εμφανιστεί δημότης Μενιδίου και πρόσθεσε ότι γίνεται έρευνα σε δήμους και νομαρχίες της χώρας, για να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ