Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Σε "οίκο εμπορίου" μετατρέπεται ο δήμος

Καταγγελία της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ για σκάνδαλο του δημάρχου

Να παραιτηθεί ή να τεθεί σε αργία ο δήμαρχος Κατερίνης, Μενέλαος Τερζόπουλος,καθώς υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος, για το οποίο και καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε οχτώ μήνες φυλάκιση, ζητά η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι μετά την ηθική, πολιτική και ποινική καταδίκη του δημάρχου, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει δικό του οικόπεδο στο Δήμο Κατερίνης για τη δημιουργία δημοτικού γκαράζ - κάτι που απαγορεύει ρητά οι δημοτικός κώδικας - "δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παραίτησή του ή τη θέση του σε αργία, για να μπορέσει ο δήμος να ασχοληθεί απρόσκοπτα με τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει".

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κατερίνης επρόκειτο να αγοράσει οικόπεδο για τη δημιουργία δημοτικού γκαράζ. Ο δήμαρχός της, "προνοητικός", αγόρασε συνεταιρικά οικόπεδο έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων δραχμών, φροντίζοντας να μην εμφανίζεται το όνομά του κατά τη διαδικασία των προσφορών, αλλά του συνεταίρου του. Ωστόσο, αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη διαδικασία έγκρισης των προσφορών, στο όνομα του οποίου και κατοχυρώθηκε το οικόπεδο έναντι του ποσού των 128 εκατομμυρίων δραχμών. Για την πράξη του αυτή ο Μ. Τερζόπουλος καταδικάστηκε. Ο ίδιος προκλητικά - στις επιμονές για παραίτησή του - δηλώνει ότι "μόνο ο υπουργός μπορεί να με παύσει και κανένας άλλος".

"Η δικαιοσύνη αποφάσισε, η αφασία συνεχίζεται..."

"Παρά τις προσπάθειες ενός μέρους του οικονομικού και εκκλησιαστικού κατεστημένου της Κατερίνης (μεγαλέμποροι, βουλευτές κ. ά.) να προστατεύσει από την ποινική καταδίκη για παράβαση καθήκοντος ένα επίλεκτο μέλος του, του δημάρχου Κατερίνης, αυτό δεν έγινε δυνατό", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. "Το ΠΑΣΟΚ και μέρος της ΝΔ έπραξαν το ίδιο, συνεχίζει. Η υποστήριξη του σκανδάλου από το ΠΑΣΟΚ και τη δημοτική ομάδα, ακόμη και τώρα μπορεί να ερμηνευτεί ως στάση πολιτικής και ηθικής συνενοχής αποκαλύπτει ακόμη τι εννοούν, όταν μιλούν για εκσυγχρονισμό! Η όλη στάση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι όσα από τα στελέχη τους δίνουν σήμερα, στα κρυφά, τη μάχη για να διαδεχτούν το σημερινό δήμαρχο έχουν σκοπό να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική που οδηγεί στα σκάνδαλα".

Τέλος, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί κάθε τίμιο δημότη και δημότισσα, κάθε άνθρωπο που βρίσκεται έξω από τα κυκλώματα συμφερόντων και τους μηχανισμούς της εξουσίας, να δυναμώσει την πάλη του για να απαλλαγεί ο δήμος από τη νοοτροπία και την πρακτική του μεσάζοντα μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, να απαλλαγεί από όσους θεωρούν το δήμο σαν ιδιωτική τους επιχείρηση και "οίκο εμπορίου", να αγωνιστούν για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματικό υπηρέτη των εργαζομένων και όχι κερδοσκόπο και εκμεταλλευτή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ