Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ
η επιλογή της κυβέρνησης

Με φυλάκιση μέχρι ενός έτους απειλούνται όσοι δεν εφαρμόζουν δικαστική απόφαση η οποία έχει κρίνει κάποια απεργία ή άλλη κινητοποίηση παράνομη. "Από την πίσω πόρτα" εισάγεται ξανά η περιβόητη "αντίσταση κατά της αρχής"

Σε νέα, σοβαρά βήματα αυταρχισμού προχωρά η κυβέρνηση, καταφεύγοντας στην επαναφορά καταργημένων, αντιδραστικών νομικών διατάξεων και επιχειρώντας να ενισχύσει τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στο συνεχώς ανερχόμενο μαζικό, λαϊκό κίνημα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης - που άρχισε χτες να συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή - η παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, που έχουν κρίνει κάποια απεργία ή μια κινητοποίηση παράνομη, θα "τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη". Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου, που εμφανίζεται να αναφέρεται στην απελευθέρωση φυλακισμένου, επαναφέρεται ουσιαστικά από την πίσω πόρτα η περίφημη "αντίσταση κατά της αρχής".

Τους πραγματικούς, βαθιά αντιλαϊκούς και αντιδημοκρατικούς στόχους των προαναφερόμενων διατάξεων ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, που με κυνισμό δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή: "Δεν μπορώ να μην πάρω θέση ως υπουργός της κυβέρνησης, όταν έχουμε μία καταστροφή της οικονομίας και αμφισβήτηση της έννοιας του κράτους. Η υπερασπίζεσαι το κράτος, ή πας σπίτι σου", ενώ παρομοίωσε τους αγωνιζόμενους αγρότες με εγκληματίες!

Το νομοσχέδιο αποτελεί μια ακόμη εκδήλωση του εντεινόμενου αυταρχισμού της κυβέρνησης, κατάγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Αυδής.


ΣΕΛ.  6

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ