Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη από την Ιταλία

Τηλεγράφημα της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης" προς την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή

Την αλληλεγγύη των Ιταλών στους Ελληνες αγρότες και στον αγώνα τους εκφράζει με τηλεγράφημά του από τη Ρώμη προς την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ο υπεύθυνος Γεωργίας του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Βιντσένσο Αϊτα. Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα αναφέρει:

"Υποστηρίζουμε την πάλη των Ελλήνων αγροτών και αναγνωρίζουμε τις σοβαρές επιδράσεις της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που ευνοεί κυρίως τις ηπειρωτικές παραγωγές και παραμελεί τις μεσογειακές παραγωγές.

Αυτό οδηγεί στην εγκατάλειψη της γης και στην εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων με σοβαρότατες συνέπειες στο επίπεδο της ανεργίας. Πρέπει, καταρχάς, να υποστηριχτούν αυτές οι παραγωγές για μια πολιτική υπεράσπισης της απασχόλησης.

Παντού - στην Ισπανία, στην Ιταλία όπως και στην Ελλάδα - κινήματα πάλης εμφανίζονται: οι κυβερνήσεις των μεσογειακών χωρών δε θα έπρεπε να είναι αυταρχικές, αλλά αντίθετα να προσπαθούν να σταθούν αλληλέγγυες και να προτείνουν εναλλακτικές πολιτικές στις κοινοτικές πολιτικές για να δώσουν αξία στη δουλιά. Με αυτήν την έννοια, είμαστε υπέρ των πρωτοβουλιών συντονισμού για να μεταβάλλουμε τις τάσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη της μεσογειακής γεωργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ