Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
"Ολοι μαζί τώρα"!

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε κοινή εκδήλωσή τους την απόφασή τους να παλέψουν από κοινού για να βγουν νικητές από την απεργία, τόσο οι καθηγητές όσο και η ίδια η δημόσια και δωρεάν παιδεία

Μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που θέλει τους καθηγητές εξαθλιωμένους και την παιδεία υποβαθμισμένη έστειλαν χτες καθηγητές, γονείς και μαθητές, που διοργάνωσαν εκδήλωση - συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, απαιτώντας τη δικαίωση του αγώνα των καθηγητών.

Εκ μέρους του συντονιστικού Μαθητών Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ν. Σμύρνης ο Στ. Χαλιός δήλωσε τη συμπαράσταση των μαθητών στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών, τονίζοντας ότι "σε όλα τα μέτρα υποβάθμισης της παιδείας, εμείς αντιστεκόμαστε και θα αντιστεκόμαστε μέχρι να δικαιωθούν οι αγώνες μας. Αντιπροτείνουμε και απαιτούμε διαμόρφωση πραγματικού ενιαίου 9χρονου σχολείου και αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Συμπαραστεκόμαστε, τόνισε, στον αγώνα των καθηγητών και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις".

Η Τ. Πουλούδη,μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Καλλιθέας, σημείωσε: "Οι επανειλημμένες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων εδώ και 15 χρόνια, όχι μόνο δεν άγγιξαν την ουσία των προβλημάτων της παιδείας, αλλά πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν για να χειροτερέψουν οι όροι πρόσβασης στη γνώση για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού. Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απαθείς", τόνισε, καλώντας σε αντίσταση σε κάθε λογική που θέλει το συμβιβασμό, που υπαγορεύει οι γονείς να χώνουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. "Να παλέψουμε όλοι μαζί, γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση δεν είναι υπόθεση λίγων, είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων μας", τόνισε.

Με τη σειρά του ο Γ. Ηρακλέους,γραμματέας της ΕΛΜΕ Καλλιθέας, αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, που συνδέονται με την αναβάθμιση της παιδείας, σημείωσε: "Δεν μπορεί η εκπαίδευση να είναι ταξικό προνόμιο κάποιων λίγων και εκλεκτών. Αγωνιζόμαστε για αναβάθμιση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Θέλουμε να δικαιωθούμε, τόνισε, γιατί δε θέλουμε να διαιωνίζεται η αμάθεια. Δε θέλουμε να πάει κι άλλη μια χρονιά χαμένη. Είναι ανάγκη όχι μόνο να μας συμπαρασταθείτε, αλλά να συμπαραταχτούμε όλοι μαζί. Ολοι μαζί τώρα γιατί το αύριο δεν περιμένει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ