Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ούτε μια κάρτα

Μια μέρα πριν την έναρξη των εργασιών (20.2.1997) του συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) ανακοινώθηκε απ' το υπουργείο Υγείας Πρόνοιας ότι θα αρχίσουν να χορηγούνται οι κάρτες μετακίνησης απ' τις κατά τόπους νομαρχίες στις 25 Φλεβάρη 1997 και ότι η ισχύς των καρτών του 1996 παρατείνεται μέχρι και τις 10.3.1997.

Η εσπευσμένη ανακοίνωση έγινε γιατί απ' το βήμα του Συνεδρίου θα μιλούσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Μεταξύ των μέτρων που παρουσίασε ο Κ. Σημίτης ήταν και η "δωρεάν" και με έκπτωση 50% μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες". (Βέβαια "παρέλειψε" να πει ότι αυτό ίσχυε και παλιότερα και ότι δεν αναπροσαρμόστηκαν τα οικονομικά κριτήρια που προβλέπονται για αυτές τις κάρτες).

***

Χτες το ημερολόγιο έγραφε 25 Φλεβάρη 1997, αλλά οι κάρτες δε δόθηκαν και η καθυστέρηση δικαιολογήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν είναι έτοιμες οι αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Ιδού τι ανακοίνωσε χτες η Νομαρχία Αθήνας: "Η Νομαρχία Αθηνών δε φέρει καμιά ευθύνη για την καθυστέρηση διανομής των καρτών. Η έκδοση των καρτών γίνεται από τον ΟΑΣΑ και η διανομή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας στους δικαιούχους. Μέχρι σήμερα (σ.σ. χτες) δεν παραδόθηκαν οι κάρτες στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να γίνει η διανομή τους... Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Αθηνών έχει γνωστοποιήσει ότι είναι σε ετοιμότητα απ' το τέλος του Δεκεμβρίου του 1996, για την παραλαβή και διάθεση 30.000 δελτίων ελεύθερης κυκλοφορίας των ΑΜΕΑ που πρόκειται να διαθέσει".

Τέλος η νομαρχία δηλώνει ότι μόλις παραλάβει τις κάρτες θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στη διανομή τους.

***

Κατά τα άλλα περίσσεψαν οι διακηρύξεις του πρωθυπουργού για το "σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο τα ΑΜΕΑ θα έχουν ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους πολίτες".

Με την κάρτα, τι θα γίνει κύριοι της κυβέρνησης, γιατί η 10 Μάρτη 1997 φτάνει σε 15 μέρες και θα έχει λήξει και η παράταση.

Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ