Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμμένουν στις ταχυδακτυλουργίες

Για αύξηση εισοδήματος των νεοδιόριστων καθηγητών κατά 407.000 δραχμές, κάνει λόγο τώρα η κυβέρνηση διά του Γ. Πασχαλίδη

Για... αναγνώριση του ρόλου των εκπαιδευτικών κάνει λόγο τώρα η κυβέρνηση με χτεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού στον πρωθυπουργώ, Γ. Πασχαλίδη,παρουσιάζοντας και πάλι τη δική της, ψευδή εκδοχή για την εξέλιξη των αμοιβών των καθηγητών, με βάση το νέο μισθολόγιο. Συνεχίζοντας την τακτική του αποπροσανατολισμού και της δημιουργίας εντυπώσεων, ο υφυπουργός επιχειρεί τις γνωστές ταχυδακτυλουργίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υποστηρίξει θέσεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Ο υφυπουργός έφτασε στη σημείο να ισχυρίζεται ότι "οι συνολικές αυξήσεις για το 1997 του νεοδιόριστου ανέρχονται σε 407.000 δρχ. και κλιμακώνονται μέχρι του ποσού των 930.000 δρχ."! Επανέλαβε επίσης ότι "οι αυξήσεις στις αποδοχές των καθηγητών για το '97 ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 13%, με πληθωρισμό 6,5%". Με τις δηλώσεις αυτές που απηχούν ευθέως τη θέση του ίδιου του πρωθυπουργού, αποκαλύπτεται, εκτός των άλλων, και ότι το θέατρο των προηγούμενων ημερών περί ενδεχόμενου λάθους στους υπολογισμούς, δεν αποσκοπούσε σε τίποτα άλλο παρά στο να δημιουργηθούν φρούδες ελπίδες για κάποιο συμβιβασμό. Στην πράξη η κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε μια "συνάντηση" με τα αιτήματα των καθηγητών.

Ταυτόχρονα, για τα υπόλοιπα - εξίσου σημαντικά με το οικονομικό - αιτήματα, που συσπειρώνουν αυτή τη στιγμή ευρύτατες λαϊκές μάζες στο πλευρό των καθηγητών, ακριβώς γιατί αφορούν την ανάγκη να βγει από το τέλμα η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, η κυβέρνηση εμφανίζεται να δηλώνει την ικανοποίησή της, γιατί "ο διάλογος παραμένει διαρκής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ