Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων

Μαχητική αγωνιστική απάντηση ενάντια στη σκληρή πολιτική λιτότητας και στην επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, αναμένεται να είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν αύριο οι συνταξιούχοι στην πλατεία Κάνιγγος,ώρα 10.30 π.μ.. Τη συγκέντρωση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ, του ΝΑΤ, του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ, των Τραπεζών και του Δημοσίου. Μηνύματα που έρχονται απ' όλη τη χώρα αναφέρουν, ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων, που θα έρθουν με πούλμαν από τις περισσότερες πόλεις.

Λόγω της μεγάλης απόστασης δε θα έρθουν στην Αθήνα οι συνταξιούχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,αλλά θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας,την ίδια μέρα, επίσης στις 10.30 π.μ..

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Τη διαμόρφωση των κατώτερων συντάξεων στο ΤΕΒΕ, στο ΤΣΑ και στο ΝΑΤ στο 80% του μισθού που προκύπτει από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τη διαμόρφωση των συντάξεων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών στο 80% του μισθού των εν ενεργεία εργαζομένων. Αφορολόγητο όριο συντάξεων στα 2 εκατ. δραχμές. Ανακοστολόγηση στα φάρμακα από μηδενική βάση με μείωση της συμμετοχής τους από 25% σε 10%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ