Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους δρόμους του αγώνα η απάντηση

Σήμερα το πρωί η τελική απόφαση, το μεσημέρι η πορεία των απεργών και αύριο νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο

Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα, για μια ακόμα φορά, οι καθηγητές, διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά τους και για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Μετά τα μαζικά συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας, έρχεται σήμερα και πάλι η σειρά των καθηγητών του Λεκανοπεδίου, που στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

Αύριο,εργαζόμενοι άλλων κλάδων, γονείς, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές καλούνται να αποδείξουν, για μια ακόμα φορά, έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους καθηγητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων για ένα νέο παλλαϊκό, παναττικό συλλαλητήριο για την παιδεία στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος. Πρόκειται για μια ακόμα απάντηση στις λογικές περί "κοινωνικού αυτοματισμού", που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, καθώς στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου συμμετέχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, η ΔΟΕ, η ΠΟΣΔΕΠ, η ΕΦΕΕ, η ΕΣΕΕ και Ομοσπονδίες Γονέων.

Απόφαση για συνέχεια

Αποφασισμένοι να κάμψουν την κυβερνητική αδιαλλαξία εμφανίζονται οι καθηγητές, οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν τις γενικές συνελεύσεις τους, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας και για 7η βδομάδα. Τα μηνύματα που έρχονταν ως αργά χτες το βράδυ από όλη την Ελλάδα έδειχναν ότι οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ υπερψήφιζαν την πρόταση για συνέχιση της απεργίας.Σήμερα, στις 10 το πρωί, ξεκινά στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου θα γίνει η εκτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της απεργίας και θα παρθεί η τελική απόφαση για την πορεία της.

  • Την Πέμπτη, οι καθηγητές προγραμματίζουν πανθρακικό συλλαλητήριο για την παιδεία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ