Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Δημοσίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα. Στη χτεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, εκφράστηκε η αγανάκτηση των μηχανικών κατά της γενικής επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον τους, με στόχο την οικονομική τους εξαθλίωση και την πλήρη θεσμική τους υποβάθμιση, ώστε να περάσουν ευκολότερα οι κυβερνητικές επιλογές για τη διαχείριση των δημοσίων έργων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η "Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων" (ΕΜΔΥΔΑΣ) καλεί την κυβέρνηση να "προχωρήσει στην εξαίρεση των πόρων που αφορούν τους μηχανικούς, από τις ρυθμίσεις του μισθολογίου". Ταυτόχρονα, οι μηχανικοί δηλώνουν ότι εξακολουθούν να είναι σταθεροί στη θέση που έχουν υιοθετήσει από το 1985 για συλλογικές συμβάσεις στο Δημόσιο και μισθολόγιο μηχανικών, "την οποία και δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε σε κάθε περίπτωση", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, οι μηχανικοί θα κάνουν καθημερινές συγκεντρώσεις κάθε απόγευμα έξω από τη Βουλή, όλες τις μέρες κατά τις οποίες θα συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Παρασκευή το προεδρείο της ΕΜΔΥΔΑΣ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη,ο οποίος αρνήθηκε την εξαίρεση από τις ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου των επιδομάτων τους, ενώ δε δέχτηκε να συζητήσει τα ζητήματα των συλλογικών συμβάσεων και του μισθολογίου των μηχανικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ