Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους καθηγητές

Μαζικά συμμετέχουν οι μαθητές στο αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο ενώ διοργανώνουν και τοπικές κινητοποιήσεις

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια σε μια πολιτική που στοχεύει να τους αφαιρέσει το κεκτημένο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, προχωρούν οι μαθητές εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των καθηγητών.

Σε κείμενο που προσυπογράφεται από εκπροσώπους των συντονιστικών των σχολείων της Πετρούπολης, του Πειραιά, της Καλλιθέας, και του ΓΕΛ Ελληνικού, του 1ου ΓΕΛ Νίκαιας, του 3ου ΓΕΛ Βύρωνα και του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, τονίζεται ότι οι μαθητές ζουν όπως οι γονείς και οι καθηγητές τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής και "αγωνιζόμαστε για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους".

Στο κείμενο τονίζεται ακόμη ότι τα προβλήματα στην παιδεία αφορούν όλο τον ελληνικό λαό γι' αυτό όλοι μαζί μαθητές - εκπαιδευτικοί - γονείς πρέπει από κοινού να παλέψουν συστήνοντας ένα πανίσχυρο μέτωπο παιδείας που θα μπει φραγμός στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και θα διεκδικεί το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή μας.

Οι παραπάνω εκπρόσωποι καλούν τους συμμαθητές τους να συντονίσουν τον αγώνα τους με τον αγώνα των καθηγητών στη βάση των κοινών τους προβλημάτων και να πάρουν μαζικά μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 5.30 το απόγευμα στην πλ. Κάνιγγος.

Παράλληλα οι μαθητές της Πετρούπολης, του Περιστερίου και της Νίκαιας πραγματοποιούν αύριο το πρωί τοπικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή καθηγητών και γονέων. Οι μαθητές των τριών παραπάνω δήμων θα προβούν αύριο στις 11 το πρωί σε συμβολική κατάληψη της οδού 25ης Μαρτίου στην Πετρούπολη, της Π. Ράλλη στη Νίκαια, ενώ οι μαθητές του Περιστερίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ. Δημαρχείου και πορεία στο γραφείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Οι μαθητές διεκδικούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, απόσυρση του διεθνούς και εθνικού απολυτήριου, μαζικούς διορισμούς καθηγητών, να μην επιβληθεί κανένας δημοτικός φόρος για την παιδεία, ενιαίο τύπο Λυκείου κ. ά.

Είναι και δικός μας αγώνας

Μιλώντας στο "Ρ" η Λ. Γάτη, μέλος του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Νίκαιας, είπε ότι σκοπός των κινητοποιήσεων των μαθητών είναι η ένδειξη της ενεργούς αλληλεγγύης στους καθηγητές, αφού "τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα". Ο Γ. Θεοχάρης, μέλος του 15μελούς του ίδιου σχολείου, αναφέρθηκε στο "υποκριτικό ενδιαφέρον", όπως είπε χαρακτηριστικά, που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στο θέμα των διδακτικών ωρών: "Οι ώρες που χάνονται κάθε χρόνο από τις ελλείψεις σε καθηγητές αλλά και αίθουσες, είναι πολύ περισσότερες", τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ