Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με αγώνα η αγροτιά τιμά την εξέγερση του Κιλελέρ

Μαζική και δυναμική αναμένεται η συγκέντρωση - συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΠΑΣΕ αύριο στις 11 π.μ. στον τόπο της θυσίας

Μήνυμα κοινής δράσης ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική, που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ, θα στείλουν αύριο οι αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της χώρας, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΑΣΕ) στις 11 π.μ. προς τιμήν των 89 χρόνων από την εξέγερση του Κιλελέρ.Θα είναι όλοι εκεί, για να τιμήσουν τον αγώνα και τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων και να διατρανώσουν πως συνεχίζουν το δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί τους με την εξέγερσή τους, η οποία έγινε φωτεινό ορόσημο του αγώνα της αγροτιάς.

Αυτό το μήνυμα πήραν από τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου τα μέλη της ΠΑΣΕ και οι αγροτοσυνδικαλιστές, που όλες τις προηγούμενες μέρες περιόδευαν στη Θεσσαλία μοιράζοντας το κάλεσμα της συγκέντρωσης. Ηδη, από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, έχουν ναυλωθεί πούλμαν για να μεταφέρουν τον κόσμο στον τόπο της εκδήλωσης. Με το αυριανό συλλαλητήριο οι αγρότες - για μια ακόμα φορά - θα στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση, πως είναι αποφασισμένοι να δράσουν όλοι μαζί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, και να γιγαντώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων και συγκεκριμένων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου.

Η παρουσία του κόσμου στον αυριανό αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μαζική, καθώς στο πλευρό των αγροτών θα βρεθούν και πλήθος μαζικών φορέων, εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων, μετά την αγωνιστική πρόσκληση που τους απηύθυνε η ΠΑΣΕ. Αλλωστε, όπως έχει αποδείξει η αγροτιά με τις μάχες που δίνει τα τελευταία χρόνια ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται, ο μόνος δρόμος για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων της είναι ο ενωτικός αγώνας, σε συμπαράταξη με τους άλλους εργαζόμενους, τ' άλλα μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού.

Η ανταπόκριση όλου του λαού στο κάλεσμα της ΠΑΣΕ θα αποτελέσει την απάντηση στη "φιέστα" που διοργανώνουν οι κυβερνώντες την επόμενη Κυριακή, με σκοπό να υπονομεύσουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα της γιορτής, να ξεχαστεί το νόημα της θυσίας των κολίγων, να αποπροσανατολιστεί ο αγροτικός κόσμος και να σταματήσουν οι αγώνες του.

"Με αγώνες τιμάμε τους ήρωες - μάρτυρες του Κιλελέρ", τονίζει η ΠΑΣΕ στο κάλεσμά της, καθώς ο γιορτασμός της αυριανής επετείου θα σηματοδοτήσει για άλλη μια χρονιά την αγωνιστική κατεύθυνση του αγροτικού κόσμου. Κατεύθυνση που στόχο έχει τη συνολική ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και ΕΕ, οδηγώντας τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ