Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Διαδήλωσαν για την ουσιαστική αναβάθμιση των ΤΕΙ

Δυναμική συγκέντρωση χτες έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Δυναμικά διαδήλωσαν χτες το πρωί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι σπουδαστές, ζητώντας αναβάθμιση των σπουδών τους. Με αφορμή την εκδίκαση χτες στο ΣτΕ της προσφυγής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ενάντια στο ΠΔ για τη διάρκεια σπουδών και συγκεκριμένα το όγδοο εξάμηνο στα ΤΕΙ, οι σπουδαστές δεν έμειναν στην καταδίκη της στάσης του ΤΕΕ αλλά διεκδίκησαν ουσιαστική αναβάθμιση των ΤΕΙ και συνολικά της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τις 10 το πρωί οι σπουδαστές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του ΤΕΕ, κάτω από τη βροχή, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τα ΤΕΙ να γίνουν σχολές κατάρτισης. "Τέρμα πια η κοροϊδία, ενιαία ανώτατη δημόσια Παιδεία","Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι της ΟΝΕ και της ολιγαρχίας",φώναζαν οι σπουδαστές απαντώντας όχι μόνο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, αλλά και στις δυνάμεις εκείνες μέσα στο σπουδαστικό κίνημα που θέλουν να αποστρέψουν τα μάτια των σπουδαστών από τον πραγματικό ένοχο και να διοχετεύσουν την οργή τους σε συντεχνίες. Ωστόσο, το σύνθημα ενάντια στη "χούντα του ΤΕΕ" βρήκε απήχηση σε μια ομάδα των συγκεντρωμένων, καθώς η χτεσινή συγκέντρωση στο ΣτΕ πήρε χαρακτήρα καταδίκης συνολικά της πολιτικής που ακολουθείται, ενώ οι σπουδαστές ζητούσαν "ΕΣΕΕ αγωνιστική και όχι πουλημένη και κυβερνητική".

"Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση - Κατάργηση του Νόμου Αρσένη", έγραφε το πανό του σπουδαστικού συλλόγου της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), αποτυπώνοντας την απόφαση του συλλόγου, ενώ στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις των συλλόγων τους και η ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας και η ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά. Η εκδίκαση της προσφυγής του ΤΕΕ τελικά χτες αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί στις 26 Νοέμβρη.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ ΤΕ Αθήνας

Η ΠΚΣ ΤΕΙ καταγγέλλει τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, που "χωρίς να κάνουν κουβέντα για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση, στρέφουν την αγανάκτηση των σπουδαστών σε ανώδυνα κανάλια".

"Αλήθεια, ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΤΕΙ; Για την υποχρηματοδότηση και τους προϋπολογισμούς πείνας; Για την είσοδο εταιριών και σπονσόρων στα τμήματα; Για την υποβάθμιση και τη διάσπαση των πτυχίων μας με τη δημιουργία ΠΣΕ, νέων Τμημάτων, Ανοιχτών Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, ΚΕΚ; Για τη λειψή και χωρίς ουσία γνώση που παίρνουμε; Για τη δήθεν αυξομείωση των εξαμήνων και την απάτη της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ;", στα παραπάνω ερωτήματα η ΠΚΣ απαντούν ότι πίσω από όλα αυτά είναι το υπουργείο Παιδείας και η συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κατευθύνσεις της για την Παιδεία και τον αυριανό εργαζόμενο.

Η ΠΚΣ καταγγέλλει πως "οι συγκεκριμένες παρατάξεις που ωρύονται για το σπουδαστικό κίνημα και για τους αγώνες των σπουδαστών εξυπηρετούν πολύ καλά τις συγκεκριμένες πολιτικές. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν αλλού τη δυσαρέσκεια των σπουδαστών, να καπελώσουν τους αγώνες τους. Γιατί άραγε αυτές οι παρατάξεις βάζουν φρένο στους αγώνες που πραγματοποιούνται και στο Πανελλαδικό Συντονιστικό των Σχολών των ΤΕΙ; Γιατί άραγε θυμούνται όποτε θέλουν το απερχόμενο (εδώ και 4 χρόνια) ΚΣ της ΕΣΕΕ και δεν πραγματοποιούν Πανσπουδαστικό Συνέδριο;", τονίζει η ΠΚΣ ΤΕΙ Αθήνας και καλεί τους σπουδαστές να "απομονώσουν κάθε παράταξη που είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντά" τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ