Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικά και δυναμικά θα γιορταστεί το Κιλελέρ

Με τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΑΣΕ) την ερχόμενη Κυριακή, στις 11 π.μ., θα τιμήσουν την 89η επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ χιλιάδες αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της χώρας.

Με την παρουσία τους στον τόπο της θυσίας, οι αγρότες της χώρας μας θα δηλώσουν πως συνεχίζουν το δρόμο του αγώνα που χάραξαν οι πρόγονοί τους και θα διατρανώσουν την απόφασή τους πως τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει να αγωνίζονται για να διατηρήσουν τη γη που απέκτησαν με κόπο και θυσίες.

"Η απειλή για μαζικό ξεκλήρισμα και οικονομικό αφανισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτικών μας νοικοκυριών βρίσκεται προ των πυλών. Εξυπηρετούνται με κυνικό τρόπο τα σχέδια και τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που λυμαίνονται το κύκλωμα των αγροτικών προϊόντων. Τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει, παρά μονάχα η δύναμη του αγώνα της μεγάλης πλειοψηφίας της αγροτιάς", τονίζει η ΠΑΣΕ, στο κάλεσμά της.

Ενα κάλεσμα, που όλες αυτές τις μέρες μοιράζεται απ' τα μέλη της σ' ολόκληρη τη Θεσσαλία, όπου πραγματοποιούνται περιοδείες. Και τα μηνύματα που παίρνουν τα μέλη της ΠΑΣΕ απ' τους αγρότες του κάμπου είναι πως σ' αυτόν το γιορτασμό η παρουσία τους θα είναι μαζική και δυναμική. Ηδη, σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας έχουν ναυλωθεί πούλμαν, για να μεταφέρουν τον κόσμο στον τόπο της εκδήλωσης. Τέλος, η ΠΑΣΕ καλεί να πάρουν μέρος στο γιορτασμό του Κιλελέρ οι μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλος ο λαός. Γιατί, όπως υπογραμμίζει, "με αγώνες τιμάμε τους ήρωες - μάρτυρες του Κιλελέρ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ