Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Πώς ψηφίζουν οι ναυτικοί

Μια σειρά διευκρινιστικών εγκυκλίων αναφορικά με τις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη, έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτές επισημαίνεται ο τρόπος ψηφοφορίας των ναυτικών - ψηφίζουν στις 12 Ιούνη - των πολιτικών υπαλλήλων και στρατιωτών, ενώ παρέχονται πληροφορίες για τα εκλογικά βιβλιάρια εκλογέων, που έχουν ζητήσει μεταγραφή διόρθωση ή αντικατάσταση στοιχείων, τον ορισμό δικαστικών αντιπροσώπων στις πρεσβείες και τα προξενεία και την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι Ελληνες ναυτικοί θα ψηφίσουν στο πλησιέστερο εκλογικό τμήμα της περιφέρειας της οικείας πρεσβείας ή προξενείου που θα βρίσκονται στις 12 Ιούνη. Αρκεί να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο και το ναυτικό τους φυλλάδιο.Σημειώνεται ότι εκλογικά τμήματα για την ψηφοφορία Ελλήνων του εξωτερικού προβλέπεται να συσταθούν στις παρακάτω πόλεις - λιμάνια, χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Αμβέρσα, Μασσαλία, Αμβούργο, Βρέμη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Βενετία, Γένοβα, Νεάπολη, Μπάρι, Παλέρμο, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Λισαβόνα, Στοκχόλμη, Μάλμε και Ελσίνκι.Διευκρινίζεται ότι πέρα από τις παραπάνω πόλεις, κάθε Ελληνας ναυτικός μπορεί να ψηφίσει και σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της ΕΕ, στην οποία θα έχει συσταθεί εκλογικό τμήμα.

Πολιτικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί

Οι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ' αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους, του οποίου είναι γραμμένοι, ψηφίζουν όπου υπηρετούν, με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Οι παραπάνω μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο, στους εγκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι, εφόσον οι προϊστάμενοί τους, τους χορηγήσουν σχετική ειδική άδεια. Τονίζεται ότι δεν εγγράφονται στους ειδικούς αυτούς καταλόγους όσοι συνδέονται με το δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και οι υπάλληλοι όλων των ΝΠΔΔ, Οργανισμών, Επιχειρήσεων, κλπ. του δημοσίου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ