Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Παρέμβαση φοιτητών στη Σύγκλητο για το άσυλο

Συζήτηση για το άσυλο άμεσα και από μηδενική βάση διεκδίκησαν αγωνιστικά από τη Σύγκλητο, οι φοιτητές του ΑΠΘ, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο κτίριο της Πρυτανείας.

Φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Θεσσαλονίκης που από την αρχή τάχθηκαν κατά της προηγούμενης απόφασης της Συγκλήτου (αρχές Οκτώβρη '98) για μερική άρση του ασύλου με πρόσχημα την εγκληματικότητα, απαίτησαν από τα μέλη της Συγκλήτου να τεθεί το θέμα του ασύλου στην επόμενη συνεδρίαση του Οργάνου και να ξεκινήσει η συζήτηση από μηδενική βάση. Ζήτησαν να επανεξεταστούν τα ζητήματα της εγκληματικότητας στο Πανεπιστήμιο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το θέμα της άρσης του ασύλου. Τα μέλη της Συγκλήτου τελικά υιοθέτησαν την άποψη των φοιτητών και δεσμεύτηκαν για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση.

Επίσης, οι φοιτητές απαίτησαν από τη Σύγκλητο να πάρει θέση για το κατοχικό καθεστώς που έχουν επιβάλει στη Θεσσαλονίκη οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις και την εμπλοκή της κυβέρνησης στην επέμβαση που ετοιμάζεται στο Κόσσοβο. Οπως τόνισε ο Γιάννης Κουλούρης, φοιτητής Οικονομικού, εκπροσωπώντας τους φοιτητικούς συλλόγους "η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και η Ακαδημαϊκή και η Σύγκλητος πρέπει να πάρει θέση καταγγελίας αυτής της στάσης της κυβέρνησης. Καταγγελίας της επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο. Δεν μπορούμε να σιωπούμε, όταν η χώρα μας μετατρέπεται σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Θέσαμε το ζήτημα και ο πρύτανης δεσμεύτηκε ότι θα τεθεί το θέμα στη Σύγκλητο, η οποία θα συστήσει και τη σχετική Επιτροπή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ