Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κάτσε καλά, Νεκτάριε"

Είναι η γενιά που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της πατρίδας και την προκοπή του λαού. Είναι οι συνταξιούχοι που και τώρα, απόμαχοι της δουλιάς, πορεύονται και πάλι στους δρόμους του αγώνα για να βελτιώσουν τις συντάξεις τους, αλλά και να υπερασπίσουν τη μεγαλύτερη κατάκτησή τους μετά τον πόλεμο: Τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, με κύριο εκφραστή το ΙΚΑ.

Ετσι και χτες, εκτός απ' τη διαμαρτυρία τους προς την κυβέρνηση, έκαναν και μια "επίσκεψη" στον νέο διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο, ο οποίος με τις ανακοινώσεις του προαναγγέλλει τα σχέδια της κυβέρνησης. Δήλωσε σχετικά ο Αγγ. Αναστασίου, γγ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ: "Ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης βρίσκεται σε κίνδυνο. Προειδοποιήσαμε τον διοικητή ότι το ΙΚΑ δεν είναι δικό του, είναι των εργαζομένων και των συνταξιούχων, κατά συνέπεια θα προασπίσουμε τα συμφέροντά του και θα αντιπαλέψουμε όποιον τολμήσει να αγγίξει τον κοινωνικό του χαρακτήρα".

Και πάνω απ' όλα ήταν πετυχημένο το σύνθημά τους, εμπνευσμένο από το αντίστοιχο των μαθητικών κινητοποιήσεων: "Κάτσε καλά, Νεκτάριε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ