Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις

Από τις 11 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. θα παραμείνουν ακινητοποιημένα σήμερα τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ συνεχίζουν για τρίτη μέρα σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στους αντεργατικούς κανονισμούς εργασίας με τα εξοντωτικά ωράρια.

Τις ώρες αυτές οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση και συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της Ενωσής τους στην οδό Πανεπιστημίου (Χαυτεία).

Για αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει δύο νέες στάσεις εργασίας (6 - 9 π.μ. και 5 - 9 μ.μ.) κλείνοντας έτσι το δεύτερο κύκλο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, που άρχισαν από την περασμένη βδομάδα. Πάντως, όσο κυβέρνηση και διοίκηση των ΗΛΠΑΠ τηρούν αδιάλλακτη στάση στην εφαρμογή εξοντωτικών προγραμμάτων εργασίας για τους οδηγούς, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία σε γενικές τους συνελεύσεις, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον απεργιακό τους αγώνα, μέχρι να πειστούν οι αρμόδιοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, η οποία όπως επισημαίνουν, θα διαταραχτεί αν ισχύσουν οι αντεργατικοί - αντισυνταγματικοί κανονισμοί εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχουν υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση για τα νέα προγράμματα εργασίας, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποδοτικότητα, χωρίς να καταστρατηγούνται κυριαρχικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά απορρίφθηκε από τη διοίκηση του ΗΛΠΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ