Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ των λίγων και ισχυρών

Αρκετά σαφείς ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο Κ. Σημίτης, στη χτεσινή του συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία", στα ερωτήματα "τι ΠΑΣΟΚ θέλει" και "ποια κοινωνικά στρώματα θα εκφράζει".

Για το πρώτο ερώτημα είπε: "Χρειάζεται μεταρρύθμιση το ΠΑΣΟΚ. Να γίνει παράταξη που να μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες για την επίτευξη ορισμένων στόχων και να κινητοποιεί γι' αυτούς". Με άλλα λόγια, χρειάζεται ένα "νέο" ΠΑΣΟΚ, που το νόημα της ύπαρξής του θα αρχίζει και θα τελειώνει στην υποστήριξη των νεοφιλελεύθερων επιλογών και μέτρων της κυβέρνησης και στην πολιτική της υποτέλειας στη "νέα τάξη", στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Στο δεύτερο ερώτημα, ποιοι, δηλαδή, συσπειρώνονται σήμερα γύρω από το ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Σημίτης ιεράρχησε ως πρώτες τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της "αγοράς". Είπε συγκεκριμένα: "Είναι οι δυνάμεις που θέλουν περισσότερη ελευθερία για δράση, περισσότερες δυνατότητες. Αυτοί που μπορεί να πετυχαίνουν σε αυτό το πλαίσιο κοινωνικο-οικονομικής οργάνωσης που το ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει". Είναι, βέβαια, σε όλους γνωστούς ποιοι είναι αυτοί που "πετυχαίνουν" στο θερμοκήπιο της πολιτικής που δημιουργεί γι' αυτούς η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών".

Με λίγα λόγια, το "νέο" ΠΑΣΟΚ είναι το "κεντροαριστερό" κόμμα, που εκφράζει και κάνει ό,τι και τα "αδελφά" του κόμματα στην Ευρώπη: Στυγνοί διαχειριστές των πλέον αντιλαϊκών μέτρων, προς όφελος των πολυεθνικών. Και αυτό ακριβώς θέλουν να επιβεβαιώσει και το συνέδριο, που αρχίζει σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ