Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, αντιδρώντας, επειδή η δημοτική αρχή δεν τους καταβάλλει δεδουλευμένα τους και παροχές που δικαιούνται.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου εξέτασε χτες, τη στάση της δημοτικής αρχής, που χρωστά στους εργαζόμενους υπερωρίες και εργασία κατά τις Κυριακές (δεν τα έχει καταβάλει από τις αρχές του χρόνου), το πριμ παραγωγικότητας, την εκλογική αποζημίωση (το κονδύλι έχει φτάσει στα ταμεία του δήμου από την κεντρική διοίκηση, αλλά δεν έχει αποδοθεί στους εργαζόμενους) και παροχές σε ρουχισμό και γάλα. Να σημειωθεί πως σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον αντιδήμαρχο Ν. Γιατράκο,πριν λίγες μέρες, ο τελευταίος υποσχέθηκε μόνο την παροχή της εκλογικής αποζημίωσης, ενώ για την ικανοποίηση των άλλων αιτημάτων παρέπεμψε σε "συζήτηση" μετά το Πάσχα.

Το ΔΣ του ΣΕΔΑ αποφάσισε να γίνει τη Δευτέρα στάση εργασίας από τις 12.30μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Επιπλέον, να ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις των σωματείων των εργαζομένων στο δήμο, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά το Πάσχα.

Η απόφαση αυτή δεν ικανοποίησε όλους τους εργαζόμενους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν αμεσότερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και άσκηση πίεσης στη δημοτική πλειοψηφία, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Την ίδια ώρα οι προσκείμενοι στη ΝΔ συνδικαλιστές φέρονται να επιδίδονται σε πολιτικά "παιχνίδια". Πληροφορίες, μέσα από το ΣΕΔΑ, αναφέρουν πως η ΔΑΚΕ- με τη στήριξη των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστών - δεν πασχίζει τόσο για την επίλυση των προβλημάτων, όσο για να κάνει "χαλάστρα" στον δήμαρχο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Δ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στο στόχαστρο των υποκινούμενων από τη Ρηγίλλης συνδικαλιστών, λόγω της φημολογούμενης πρόθεσής του να ιδρύσει κόμμα.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη ΝΔ κάνουν λόγο για κλιμάκωση κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα. Μετά το Πάσχα ζητά να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και ο αντιδήμαρχος Γιατράκος. Και επιπλέον, στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, αφήνουν να εννοηθεί πως μετά το Πάσχα θα υπάρχει "νέα κατάσταση" στο δήμο. Δε διευκρινίζουν, όμως, αν αυτό σημαίνει πως ο Αβραμόπουλος θα ιδρύσει τότε το κόμμα του ή θα το αφήσει για αργότερα, δίνοντας τέλος - έστω και πρόσκαιρα - στη σχετική φημολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ