Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαίωμα η σίτιση και η στέγαση

Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου, που καθιστούν δύσκολη τη φοίτηση σ' αυτό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ιδρύματος. Οπως επισημαίνει, η φοιτητική εστία είναι έτοιμη εδώ και μισό χρόνο, αλλά με διάφορες δικαιολογίες δεν παραδίδεται, τα συγγράμματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα και η σίτιση... "επικίνδυνη", ενώ το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό δεν καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών. Επιπλέον, τα προβλήματα εντείνονται από το "κόψιμο" των συμβάσεων των διδασκόντων τόσο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών όσο και σε αυτό των Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σωστή λειτουργία του Ιδρύματος.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση, αλλά πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας και η διορισμένη από αυτό Διοικούσα Επιτροπή, πιστοί στις εντολές της ΕΕ και στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, κάνουν ό,τι μπορούν για την υποβάθμιση του πανεπιστημίου και τη λειτουργία του σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.

Οι φοιτητές ζητούν μόνιμο διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες, άμεση αυτονόμησή του, λειτουργία της φοιτητικής εστίας, δωρεάν συγγράμματα, σίτιση και στέγαση για όλους και ουσιαστική βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής. "Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στην εργασία και τη ζωή δεν πρόκειται κανείς να μας τα χαρίσει. Τα κατακτάμε μόνο με τους αγώνες μας", υπογραμμίζει ο Σύλλογος των φοιτητών.

Οικότροφοι φοιτητές ΕΜΠ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην υποβάθμιση των εστιών και συμπαράστασης στους 10 διωκόμενους οικότροφους φοιτητές διοργανώνει με απόφαση γενικής συνέλευσης ο Σύλλογος Φοιτητών Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ (ΦΕΕΜΠ) για αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι,ενώ για σήμερα, την ίδια ώρα έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ).

Πάντως, το ΕΙΝ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "ουδέποτε το ΕΙΝ προχώρησε σε πολιτικές διώξεις εναντίον συνδικαλιστών ή άλλων φοιτητών", επισημαίνοντας ότι η σημερινή διοίκηση του ΕΙΝ "οφείλει να προστατεύσει την ακεραιότητα των οικότροφων και την περιουσία των εστιών" και "θα παραπέμπει στη Δικαιοσύνη κάθε παράνομη ή έκνομη πράξη, όπως η παραβίαση κανονισμών, η καταστροφή των εστιών, το εμπόριο ναρκωτικών κτλ.".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ