Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Ζητείται κτίριο!

Από την προηγούμενη Παρασκευή έχουν να κάνουν μάθημα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου,καθώς το μισθωμένο κτίριο, όπου στεγάζεται, έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο από τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας από το Νοέμβρη του '98. Παρά τη διαπίστωση όμως από την υπηρεσία και την πρόταση του αρμόδιου μηχανικού να επισκευαστούν οι βλάβες εντός 30 ημερών, δηλαδή τέλη Δεκέμβρη, κανείς δεν έκανε κάτι. Και τώρα, πέντε μήνες μετά, το πρόβλημα καλούνται να λύσουν οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι γίνονται "μπαλάκι" στα χέρια της νυν δημοτικής αρχής της πόλης, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και της νομαρχίας.

Οι "αρμόδιοι" φορείς, αποποιούμενοι οποιασδήποτε ευθύνης για το ποιος έπρεπε να κάνει τις επισκευές στο κτίριο του σχολείου, ώστε τώρα να μην υπάρχει πρόβλημα, "ρίχνουν" την πρόταση, τα παιδιά του 5ου Δημοτικού να μεταφερθούν προσωρινά στο νέο σχολικό συγκρότημα της Λαθαίας, όπου από τη νέα σχολική χρονιά θα στεγαστεί το 2ο Γυμνάσιο!

Η πρόταση αυτή, όμως, βρίσκει αντίθετους τους γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου, οι οποίοι, γνωρίζοντας το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα, που υπάρχει στο Μενίδι, φοβούνται ότι θα ισχύσει το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Δηλαδή, φοβούνται ότι το 5ο Δημοτικό θα εγκατασταθεί μόνιμα στο κτίριο και το 2ο Γυμνάσιο από το νέο χρόνο θα είναι άστεγο...

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι "αρμόδιοι" "σηκώνουν τα χέρια ψηλά" και εμμένουν στην πρότασή τους, αδιαφορώντας για την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μενιδίου, Δ. Παπανίκας,βεβαίωσε τους γονείς του 2ου Γυμνασίου, ότι η μεταστέγαση του 5ου Δημοτικού είναι προσωρινή, προκειμένου να τους καθησυχάσει. Παρ' όλα αυτά όμως οι γονείς είναι αμετάπειστοι. Ετσι η λύση του προβλήματος παραπέμπεται στο μέλλον...

"Το κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία του Μενιδίου δεν είναι κάτι καινούριο", δήλωσε στο "Ρ" ο Θάνος Τραβασάρος,δημοτικός σύμβουλος Μενιδίου. "Κάθε μέρα που περνάει θα υπάρχει και ένα σχολείο, που θα θέλει μετεγκατάσταση. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για δημιουργία 28 σχολείων στο Μενίδι. Τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει μαθητές και γονείς στο δρόμο είναι η έλλειψη σχολικής στέγης, η ανεύρεση κατάλληλων χώρων για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων από τον ΟΣΚ, καθώς και η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση".

Να σημειωθεί ότι εκτός από ορισμένα Δημοτικά Σχολεία στο Μενίδι, όλα τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής λειτουργούν με διπλοβάρδιες (πρωί - απόγευμα) και σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλοβάρδιες (πρωί - απόγευμα - βράδυ)! Το θέμα της μεταστέγασης του 5ου Δημοτικού Σχολείου θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Δευτέρας, μετά από πρόταση της "Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ