Πέμπτη 18 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Πλατύ πολιτικό άνοιγμα

Η πλούσια εμπειρία από τους μαθητικούς αγώνες και ιδιαίτερα από τις κινητοποιήσεις των Νυχτερινών Σχολείων, που χαρακτηρίζονται ως οι μαζικότεροι και δυναμικότεροι των τελευταίων χρόνων, συζητήθηκε στην 6η Τομεακή Συνδιάσκεψη της Τομεακής Οργάνωσης Νυχτερινών Μαθητών Αθήνας της ΚΝΕ,που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Συζητήθηκαν τα εργασιακά προβλήματα που έντονα απασχολούν το χώρο, μια και αποτελείται από νέους που τώρα βγαίνουν στην παραγωγή και πάνω τους δοκιμάζονται όλες οι εργασιακές αλλαγές και χτυπιέται κάθε δικαίωμα του νέου στην εργασία.

Αφού εκτιμήθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες στην ανάπτυξη του κινήματος και η συμβολή της Οργάνωσης σε αυτό, ήρθε η εικόνα για την απήχηση που έχουν οι θέσεις της ΚΝΕ, που καθημερινά κερδίζουν περισσότερους νέους με τη λογική της αντίστασης και του αγώνα, όσο και με την ανάγκη της οργανωμένης πάλης.

Από τους αντιπροσώπους βγήκε η απαίτηση για πλατύ πολιτικό άνοιγμα στα σχολεία, με στόχο το δυνάμωμα της Οργάνωσης και η δέσμευση για τη βελτίωση της δουλιάς τους, μεταφέροντας ένα κλίμα ενθουσιασμού και ορμής για τις μάχες της Οργάνωσης.

Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης εκλέχτηκε η Λαμπρινή Πίττακα.Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε ο Κώστας Μυτηλινιού,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ