- Η ΕΕΔΥΕ, σε καταγγελία της για το χτύπημα από την ελληνική αστυνομία της διαδήλωσης, την Παρασκευή το απόγευμα στο χώρο του Ζαππείου, την ώρα που τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεδρίαζαν μέσα σε αυτό... - 1999-03-23 00:00:00.0"/> - Η ΕΕΔΥΕ, σε καταγγελία της για το χτύπημα από την ελληνική αστυνομία της διαδήλωσης, την Παρασκευή το απόγευμα στο χώρο του Ζαππείου, την ώρα που τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεδρίαζαν μέσα σε αυτό... - 1999-03-23 00:00:00.0" /> Η κρατική βία δεν κάμπτει το φιλειρηνικό κίνημα | ΔΙΕΘΝΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Η κρατική βία δεν κάμπτει το φιλειρηνικό κίνημα
  • Καταγγελία της ΕΕΔΥΕ για το χτύπημα της διαδήλωσης κατά του ΝΑΤΟ, έξω από το Ζάππειο την περασμένη Παρασκευή
  • Δήλωση του Ε. Μαχαίρα στο "Ρ"

Η ΕΕΔΥΕ, σε καταγγελία της για το χτύπημα από την ελληνική αστυνομία της διαδήλωσης, την Παρασκευή το απόγευμα στο χώρο του Ζαππείου, την ώρα που τα "γεράκια" του ΝΑΤΟ συνεδρίαζαν μέσα σε αυτό, γιορτάζοντας τα 50ά αιμοσταγή του γενέθλια, σημειώνει:

"Η βάρβαρη αυτή επίθεση έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την υποταγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα ΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά σχέδια που στόχο έχουν την υποταγή των λαών στα δικά τους συμφέροντα".

Και η καταγγελία συνεχίζει:

"Οι μέθοδοι είναι γνωστοί "διαίρει και βασίλευε", στρατιωτική και πυρηνική τρομοκρατία, πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί κ.ά. Τις ίδιες αυτές μεθόδους εφαρμόζουν και στην περιοχή των Βαλκανίων, ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση του σερβικού λαού. Συνυπεύθυνη γι' αυτό είναι και ελληνική κυβέρνηση που διαθέτει τα λιμάνια και αεροδρόμια της πατρίδας μας για ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα".

Καταλήγοντας η ΕΕΔΥΕ με έμφαση υπογραμμίζει:

"Τα ρόπαλα και τα χημικά, ο αυταρχισμός και η κρατική βία δεν είναι ικανά να κάμψουν το αγωνιστικό και δυναμικό φρόνημα του φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στην υποτέλεια της κυβέρνησης. Πράξεις σαν και αυτές δε θα μείνουν αναπάντητες από το αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συσπειρωθεί πιο μαζικά και δυναμικά στο φιλειρηνικό κίνημα και ν' αποτελέσει το ανάχωμα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για αιματοκύλισμα των Βαλκανίων".

Εθελόδουλοι και υποταγμένοι οι κυβερνώντες

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ε. Μαχαίρας σε δήλωση του στο "Ρ" σημείωσε: "Η επίθεση της αστυνομίας σε φιλειρηνιστές που διαδήλωσαν εναντίον του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Ζαππείου, είναι ένα γεγονός που πρέπει να βάλει σε σκέψη τους Ελληνες, όσον αφορά το ρόλο που παίζει ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία σε σχέση με το ΝΑΤΟ. Δηλαδή όλες οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, τόσο πολύ, που όχι μόνο εκτελούν τις εντολές τους στο Κοσσυφοπέδιο ή αλλού, αλλά δε μας επιτρέπουν να κάνουμε μια διαδήλωση για να εκφράσουμε ορισμένες αντίθετες απόψεις σε σχέση με αυτά που κάνει σήμερα το ΝΑΤΟ και η "νέα τάξη πραγμάτων". Βέβαια δεν είχε κανείς την απαίτηση να αφήσουν τους διαδηλωτές να μπουν μέσα και να γιουχαϊσουν τους ΝΑΤΟικούς, αλλά δεν μπορούν να απαγορεύουν τη διαδήλωση γύρω από το Ζάππειο. Αυτό ήταν κάτι το υπερβολικό, που δείχνει όχι μόνο πόσο υποταγμένοι είναι οι κυβερνώντες, αλλά και πόσο εθελόδουλοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ