Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου

Το φετινό διεθνές μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου ξεκινάει με μια ερώτηση: "Γιατί αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε το θέατρο ζωντανό σε μια τεχνολογική εποχή;". Οι τρίπτυχες εκδηλώσεις που επέλεξε το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Θεάτρου για την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου αντανακλά τους προβληματισμούς των θεατράνθρωπων. Ετσι, μετά το πρώτο μέρος- φόρος τιμής στον Γκροτόφσκι - ο θεατρικός μαραθώνιος που άρχισε χτες και θα διαρκέσει μέχρι τις 31/3, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας νέων ηθοποιών και σπουδαστών με νέους σκηνοθέτες. Το τρίτο μέρος αφορά στις σχέσεις του θεάτρου με την τηλεόραση. Το διήμερο 28, 29/3,που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την Ελληνική Τηλεόραση,θέτει ερωτήματα για τις ειδικές σχέσεις θεάτρου - τηλεόρασης. Το διήμερο αυτό θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Σάκη Καράγιωργα" του Παντείου από τις 11 π.μ. μέχρι το βράδυ.

  • Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος), στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου, τη Δευτέρα (7.45 μ.μ.) τιμά την Νέλλη Αγγελίδου,η οποία θα ερμηνεύσει και αποσπάσματα ρόλων της. Είσοδος ελεύθερη.
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου, στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, τηλ. 3312.995) θα πραγματοποιηθούν θεατρικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σήμερα και αύριο (11 π.μ.). Εισιτήριο 1.000 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ